Tuesday, September 16, 2008

Nak raya ?

Salam buat semua. Dah masuk dua minggu kita pose. Rasanya berat badan aku dah menurun skit. Dari 65 jadik 62..huhuhuhu...Alhamdullilah, time pose cam ne lah dapat control makan. takderlah nak makan macam2. So, berat badan yang bertambah dapat ler dikurangkan. Kalau boleh nak maintain jer 62 ne.

Minggu depan dah minggu sibuk orang shopping and buat persiapan raya. Maklumlah, kemeriahan hari raya mulai terasa. Cakap pasal persiapan raya tahun ni, ermmmm nampaknya takder beza dengan tahun lepas. Beraya ala kadar jer. Sejak my mum dah tak ada ne, rasa nak raya tu dah meriah cam dulu. Cukup sekdar pergi sembahyang sunat aidilfitri, ke pusara ibu dan selebihnya duk umah lepak tengok tv, tunggu org datang jer. malas nak kuar.

Persiapan raya tahun ne...minggu depan aku akan mula sibuk shopping kot..bukan untuk akulah, semuanya untuk adik2, ayah n maybe beli kuih skit untuk kakak. Itu jer yang mampu aku buat. Tapi, cam mana nak shopping, gaji dengar kata 26 baru dpt..huhuhuhu..nak tukar duit raya lagi tuk anak2 buah. Adoi...terpaksalah kuarkan duit simpanan dulu...takperlah berkorban skit, janji depa sume happy beraya.

Tahun ni aku maybe balik kg. pada 27 or 28 haribulan, tumpang my housemate balik kelantan. Kebetulan dia nak lalu ikut terengganu, so bolehlah join sekali. hehehehe...oklah,,,,,dah nak berbuke neh..

2 comments:

Anonymous said...

Sayangnya jauh Umah Mizie...kalau dekat, sure nak datang beraya. Apa2 pun,,,,Arjuna ucapkan selamat menyambut Hari raya yg bakal menjelang tiba 13hari saja dari sekarang

meenzuleyka said...

jemput dtg rumah