Wednesday, December 31, 2008

Bersuka ria di Ulu Yam

Cuti krismas lalu, gue dan teman2 sepejabat bersuke-ria di Ulu Yam. Ini antara gambar2 yang sempat disnap. Seperti dijanjikan aku masukkan gambar ini. Aku yang bajet chumel...tak leh blah...
Adoi..lentoknyer si Sudir n Halim posing...Adin control macho jer..

Sesi posing..huhuhuhu..

Apalah cael duk ckp? akulah perawan hutan. Itu agaknyer..heheeh

Awat cael pose tak larat?, abg anip lak nak bermanja2.










Sunday, December 28, 2008

Apa yang aku rasa

Cinta adalah perasaan maha indah. Tanpa cinta hidup manusia tidak akan aman bahagia. Cinta menyatukan manusia, cinta menyedarkan manusia apa itu kasih sayang, cinta yang mencipta sebuah kehidupan dan cinta menemukan kita dengan keinsafan dan ketakwaan.

Percayalah cinta adalah satu keajaiban yang diberikan Maha Esa. Jangan sia-siakan pemberian Tuhan dan jagalah cinta seperti kita menjaga diri sendiri.

......lirik ini menjelaskan perasaan cinta.Bertapa agung perasaan ini kepada seseorang yang dicintainya...

"Demi semua yang aku jalani bersamamu, kuingin kau jadi milikku, kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta dan hanya dirimu yang bisa membawa surga dalam hatiku...."

...aku termenung sendiri,sambil mengungkai setiap baris kata. Begitu puitis ia berbicara, dan aku mahu kau sedar..itulah yang aku rasa. Cintaku kepadamu.

2008, akan ditinggalkan

Jam menunjukkan 5.20am. Mataku masih tidak dapat lelap...kerunsingan meresahkan aku.

Tinggal beberapa hari lagi untuk melangkah ke tahun baru,jadi aku membuat keputusan untuk mengambail masa beberapa minit menulis apa terjadi, apa yg aku alami, apa yang aku rasa sepanjang 2008. Aku berasa begitu berbeza, jujur aku katakan banyak perkara yang aku lalui sepanjang tahun ini mengubah pendirian sebenar siapa diri aku. Apa yg aku cita-citakan entah kemana pergi. Aku tidak dapat mengecapi apa yang aku inginkan. Aku tak tahu di mana dan apa yang aku mahu jadi, tetapi aku tahu di mana dan apa yang aku mahu. Aku rasa itu yang membuatkan aku begitu berbeza. Sampaikan berkali-kali aku berfikir, selama ini perkara yang aku lakukan seperti sia-sia tetapi aku perlukan nyer untuk terus berjaya dan berjaya.

Sekarang usia aku semakin meningkat. Mereka yang seusia dengan ku, sudah ramai yang berjaya, sudah ramai yang punya wawasan tercapai. sudah ramai yang dpt menikmati apa yang mereka inginkan. Tapi aku masih seperti ini.aku pernah katakan pada hati kecil ini." Aku jadi seperti apa yang aku mahukan, sekiranya diri aku mahu mencapainya lagi, teruslah mencapainya, tetapi jika aku mahu kehilangannya, aku akan terus kehilangan". Aku lalui ranjau sepanjang tahun ini tanpa suatu yang membanggakan, tiada satu pencapaian yang aku rasa boleh merubah kehidupan. Aku lakukan apa yang aku mahu lakukan, tapi dengan cara membabi buta. Apabila aku menoleh kembali ke belakang, hasilnya...aku tidak pasti.

Aku tidak mahu jadi seperti ini lagi. Aku mahu tahun baru nanti menjadi tahu permulaan untuk aku membina kembali kesungguhan dan keazaman mencapai apa yang aku inginkan. AKu tidak sabar untuk menunggu tahun baru. Evolusi kehidupan yang bakal dilalui nanti akanku perkukuhkan dengan menanam kekuatan diri menjadi seorang yang benar2 berpegang pada prinsip...."Manusia lahir sebagai mesin mencipta keajaiban".

Saturday, December 27, 2008

Hari sabtu, aku sendiri lagi....

Today aku bangun agak awal. Seperti biasa, 1st thing aku buat is check my phone. mana tau ada msg or missed call. Takder pun,..seperti biasa aku msg my love, wish morning...bangun awal2 nak wat per...so, aku baring balik...lalalala..sambil tgk matahari semakin menaik (tingkap bilik aku betul2 menghadap katil). Pancaran sinar matahari yg selalu membangkitkan aku dari lamunan mimpi. Tiba2 aku dikejutkan bunyi phone...my fren call tanya aku wat per ari ne...nuthing, just stay at home kot...dia kata nak dtg, sampai la ne tak nampak batang idung...

Selepas mandi, aku lepak2 jap dengan lagu...kemas bilik n ruang tamu umah yang selalu jer berselerak. Memang dah malas aku nak kemaskan..tapi aku tak suke tgk umah berselerakkan. Apa aku nak buat lagi ari ne? emmmm, tak tahu per....so on9 jer lah...my baby on9 rupanya.Awal pulak dia on9..kami bermsg2..bukan dlm myspace tapi handphone...malas nak taip aku call dia. ye ye ye..sonok nyer..dia kata pulang esok pagi ke KL. Dah seminggu lebih tak jumpe dia...

Menjelang tengah ari, aku kutip sume pakaian2 yang kotor tak berbasuh masukkan dalam plastik then pegi antar dobi. Kedai dobi dkt jer ngan umah aku. so jalan kaki jer ke kedai tu. Niat di hati nak amik pakaian lama yang masih tak amik kat dobi tu n makan thari kat mamak sebelah kedia dobi. Masa nak kuar, depan pintu masuk utama ke apartment aku, tiba2 pak guard tgeur, tak pernah tegur aku " Nak balik kampung ker?", hah? ilang akal, nak balik kampung pakaian letak dlm plastik bodoh cam ne..." Takder lah pak cik"..aku berlalu..

Cuaca boleh tahan panas ari ne...hhuhuhuhu...thari aku makan nasik berlaukkan sayur n ikan goreng (ikan kalau besar n masak tak garing jangan harap aku makan. Hanya sesetengh ikan jer aku makan, mostly yg kecik2 jer)..ek lain macam jer kan?Sambil makan, aku teringat kat my baby, just msg dia, "Selamat mam, love u..emuahhh". Dia tak reply pun...ngapa ek?..otw balik dengan membimbit plastik pakaian yang aku amik dari dobi tadi, aku call dia..tak berangkat pulak...sampai umah aku call balik, tak jugak angkat.knp ngan dia ne?...

Sampai umah, aku tak nak buat apa...tengok TV jap, my housemate..sorang pun tak der. Sharm awal2 pagi dah kuar. entah kemana dia pergi. Man n kerel, diaorang pegi seremban.katanya ada kenduri kahwin. Diaorang ajak, tapi aku menolak. So tinggallah aku seseorg kat umah ne. Aku on9 jap, check msg kat myspace..mana taw ada yg msg...takder...aku layan lagu plak..sambil tu , aku call baby, dia tak angakt. risau pulak aku. "Last msg tadi aku dpt daripada dia... "Sory susah nak taip msg, tangan sejuk"..mungkin tangan dia sejuk sebab duk lama kat dlm cc berair-cond kot. Mata tiba2 layu...apa lagi ...ZZZZZzzzZZZZZ.....

Aku terjaga dari tidur lebih kurang jam 5ptg..gara2 duk bergaduh ngan popuan bernama lily..entah sapalah popuan ne...dia mintak ganti rugi dengan aku sebab rosakkan barang2 pelamin yang aku pinjam...nak buat shooting. AKu bersumpah2 ngan dia aku tak ada pinjam pelamin, pakaian ada lah...bodohnyer popuan....aku mimpilah dowh...heheehehhe....aku check phone...takut2 masa aku tidor my baby ada msg ker..tapi tak der...aku call agi dia berkali2.tapi tak berangkat..kenapa ngan dia ne...?aku jadik tak sedap atilah...aku tak mahu fikir bukan2...
aku bukak blog ne...baca satu2 blog kawan...tapi dlm hati aku rasa sgt resah..harap my baby tak ada apa2 yg berlaku keatas dirinya....baby, cyg windu sama kamu. Love u.

Thursday, December 25, 2008

Keriangan cuti krismas...

Plan last minute with officemate. Rasanya jam 12.30 pm malam semalam sebelum balik umah. Aku and officemate (cael, abg anip, adin n sudir) termasuk sorang housemate abg anip plan hari ni ke Ulu Yam. Just nak mandi manda. Dah lama rasanya tak mandi sungai n menikmati keindahan alam.So, plan kami menjadi. Seawal jam 8.30am kami bertolak ke Ulu Yam dengan dua buah kete. Kami bertolak awal sebab tak mahu kalut nanti nak cari port n parking. Maklum sajalah, hari ni cuti krismas, so ramailah family2 yg dtg. memang betul pun...Kami pergi tak lama pun, sekejap jer. Lebih kurang jam 1 kitaorg blah. Orang masa tu semakin ramai. Sampai di Ulu Yam, masa tu blum ramai, so kami dptlah port (parkin) utk letak barang n makanan. sebelum mandi, masing2 melantak dulu nasi lemak, bihun goreng n sandwich sardin yang dibawa n dibuat oleh abg anip...TQ abg anip sodap masakan hang.Lepas makan apa lagi, time terjun sungailah...mak oii, air sejuk mencengkam ke tulang. sejuk banget!..x larat nak mandi lelama.sejuk sampai semua kecut.

Lepas tu kami balik KL, semua singgah umah gue dulu. Mandi n tukar pakaian. Entah macam mana, tetiba pulak ada yang ajak pi karaoke pulak. Huh! alang2 cuti, boleh juga join. Duduk umah pun menbosankan.So, lepas bersiap sume kami pergilah melalak kat Ampang Park...sekali lagi, abg anip blaja. baik sungguh abg anip neh...moga2 rezeki semakin bertambah n boleh ler blanja kami lagi.lebih kurang 5.30pm kami blah dari tmpt karaoke n pulang ler umah. Sampai umah gue tertidor...zzzzzZZZzzz....... (nak tgk pix2 kami ke Ulu Yam, tggu aku up date soon)

chow!

Wednesday, December 24, 2008

AKu mahukan ketenangan

Mulai esok (25/12/08) aku akan bercuti panjang hingga selasa depan. Di kesempatan ini, aku akan berehat dan mencari ketenangan. Aku harus pergi, pergi jauh dari sini buat seketika. Dengan cara ini aku dapat mengembalikan keyakinan dan kekuatan diri untuk meneruskan kehidupan ini. Yang telah berlaku, biar ia pergi. Yang bakal mendatang akan ku hadapi dengan tabah.

Buatmu yang aku cinta...
..... aku menunggumu setiap waktu.

Monday, December 22, 2008

Fahamilah jiwa ini...

Fahamilah jiwa ini....

Kita berjauhan beratus batu
Pandangan matamu tak dapat ku tatapi
Setiap detik aku merasakan kerinduan
Setiap saat aku mengingatkan kamu
Namun, jiwaku hampa, kecewa, derita
Sejak kita berjauhan
Hatiku kesepian menantikan jawapan
Menunggu harapan
Kau hanya mampu terdiam
Aku sendiri kekakuan
Pintaku, fahamilah jiwa ini
yang sentiasa menginginkan kamu
merasakan kehadiranmu di sisi.
Masa pun berlalu
kau masih begitu
aku masih menunggu.
Harapan terakhir ku pinta darimu
Buktikan kecintaanmu kepada ku.

Saturday, December 20, 2008

Perempuan cina berbulu ketiak...


Petang tadi selepas abis grooming n modeling workshop 4 finalist Maskulin,. aku balik umah naik Lrt Star. Lebih kurang jam 7 lebih. Biasalah time ne ramailah orang naik tren. Alhamdulliah, aku dpt tempat duduk..bukan nak duduk sgt pun, tapi disebabkan terlalu penat, kepala terhanguk2...aku duduk. Sampai stesen Hang Tuah, org makin ramai.....tiba2 ada 2 amoi berdiri depan aku. tangan mereka bergayut di palang besi. Aku tgk mereka....dlm pada aku duk tgk2 tertengok benda yang aku jarang dan rasanya 1st time kot...pakai baju dah lah takda lengan...punya confident slh sorang amoi ne...ko org tahu aku tgk apa? mak woii kalah bulu ketiak aku...x pernah aku tgk popuan berbulu ketiak....kalau lelaki biasalah berbulu ketiak...ne popuan..adoi....potong stim..harapkan muke jer lawa...what say ur guys? memang ada ekk popuan jenis macam ne? atau amoi ne jenis popuan malas nak buang bulu ketiak tu....geli gelemang aku tgk....

Wednesday, December 17, 2008

MASKULIN JANUARY 2009 DI PASARAN


Kini di pasaran. Jangan lupa dapatkan MASKULIN isu Januari 2009. Pelbagai paparan menarik yang perlu anda baca dan tahu. Antaranya istimewa 16 muka surat yang memaparkan persiapan melangkah ke tahun baru. Dari perhubungan, komunikasi, kewangan hinggalah stail. Kenali juga cover boy kali ini.

Sunday, December 14, 2008

Pergi tak kembali

Hari ahad yang agak mendung, di awal pagi, tangisan kesedihan menyelubungi hati dan perasaan my baby. Air matanya bercucuran, teresak2 menahan kesedihan...aku turut terasa sebak melihat titisan air mata kasih sayangnya pada seorang insan yang membesarkannya sedari kecil hingga mengenal a, b,c...1,2 dan 3...alif, ba, ta...Dia terima msg dari kakaknya dari kampung menyatakan Jang Kiah (ibu saudaranya) telah kembali ke rahmatullah.Al-Fatihah. Maha Esa lebih menyayanginya daripada yang lain. Semoga pemergian arwah dalam keadaan tenang. Semogo rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang solehah. Amin, amin, amin. Buat baby, banyak-banyak bersabar. Ingat, setiap yang hidup pasti akan kembali kepadaNya. Kita yang masih bernyawa berdoalah untuk kesejahteraan hidupnya di alam Bakhzah.

Saturday, December 13, 2008

How to be romantic?

Being romantic is hard work. Some people think that romance is easy, that anybody can be romantic with very little work. This is not true. To be romantic there are a lot of things you must know about romance and a lot of situations you must prepare for. For example, you and your beloved plan a date for next Friday night. You ask where she'd like to go. "Oh, I don't know," is her reply. "Surprise me. I know you'll think of something special." What do you do? Give up? Read on and learn the secrets of romance.

What Is Romance?

Romance is a nebulous thing with the curious property of being describable but not definable. We won't muck with your head and try to suggest there's an ultimate definitive definition out there. Some people will try to do just that and come up with some tidy little definition, like, "Romance is showing you care." Sure, it sounds good at first, but although draping your coat over a puddle and asking if she remembered to brush her teeth that morning may be actions triggered by this same motivation, they rate distinctly differently on the romance scale.

Although it's not so much a definition, as it is no more precise than the word "romance" itself, one way to describe romance succinctly is "what women want out of a relationship." In other words, men aren't romantic, and if you're a man, that's why you need this guide. If you're a woman, of course, you were born with an innate knowledge of this stuff and need not read further.

But though romance may not be definable, there are still some hard fast rules. Below, we have documented many of the atomic elements of romance. Mix these ingredients up, and you've got it.

Intrinsic Romance

Some things are inherently romantic, like hearts. This is very useful, because you can pile things upon the object of your affections and win romance points without expending any additional effort or thought. The trick is to figure out what is romantic and what is not. There is a basic rule of thumb to follow: if it's cool, it's not romantic. For example, high powered rifles are not romantic. Science fiction is not romantic. DVD players are not romantic unless they're playing Sleepless In Seattle.

But a whole ton of things are intrinsically romantic, and you should use them to your advantage.

Cute Things
Teddy bears are romantic. Puppies are romantic. Cherubic baby archers are romantic. Those photographs where two little kids exhibit an unnatural affection for each other and only the roses are in color are romantic.

Taking advantage of the intrinsic romance in cute things obviously depends upon recognizing which things are cute. The rule is simple. Small things are cute. If you see a food product in a grocery store that comes in a smaller package than usual, get it, because there's a very good chance it's cute. The same goes for travel size shampoo, toothpaste, and so on. Find a store that sells doll house stuff, and your supply of cute things can be limitless.

Low Light
Candles are romantic. Sunrises and sunsets are romantic. Any kind of low light, you see, is romantic, hence why dinner dates after dark are more romantic than lunch dates at noon. Combine low light sources, and it stands to reason that the air of romance will be so thick, your beloved will be blind to anything else but the radiance of her shimmering knight in armor. Open the curtains on a sunset and light some candles, and you might even be able to get away with watching a football game during dinner.

Red
Red is romantic, because red is the color of love and passion. Consider roses. Red roses mean, "I love you." Yellow roses mean, "Let's just be friends," which is synonymous with, "You are irritating, and I hate you." So you do not want to be wrong. Get her red roses, red ribbons, red balloons, red teddy bears, red puppies, and red tickets to the World Series, and she'll fall hopelessly under your spell.

Background Music
Background music is romantic, and note the word "background," because not just any music is romantic. For music to be romantic, it must be too soft to hear. Also, it may not be lively or funny or good. Elevator music is the most romantic genre of music out there.

Chocolates
Chocolates are not only romantic, they're complimentary. When you give a box of chocolates to your beloved, it says, "You could pig out on this tub of lard and bloat out to three tons, but you'd still be the apple of my eye." It doesn't matter if it's true -- it's the message that counts. But the real reason to give your loved one chocolates is because any loved one worth her salt will turn right around and offer you some. It's a win-win no matter how you look at it. Buy her a red one shaped like a heart, and you're in like Flynn.

Fancy Curly Things
Flair and flourishes are romantic. Whenever you get her a greeting card, get one of the ones with all the curly pink scribbles on it. When you write her letters, make the tails of the 'g's and 'y's really long and the loops in the 'd's and 'b's and 'p's really big. That's way romantic. Notice how romantic the title banner at the top of this page is? The 'R' is particularly romantic, because it's red.

The Most Intrinsically Romantic Thing Ever
Based on the data above, the single most romantic thing in the universe can be calculated scientifically. It is, simply, a small red candle made out of chocolate and shaped like a teddy bear holding a heart with scribbles all over it that plays a tune when you wind it up. Toss her one of these at sunset on your way to a frat party, and you'll be able to stay out all night and still strengthen your relationship.

Impracticality
Practical things are not romantic. Why do you think blenders and toaster ovens are so notoriously unromantic? Because they have an alternative use, of course. But get her a poofy thing that sits on her dresser behind her jewelry box, never to be touched or moved again, and she'll melt in your arms.

Personal Stuff
Romance is personal. To be romantic, you must be personal and do personal kind of things. It's sort of romantic to buy a mooshy greeting card for your loved one, but to be really romantic, you should sign it. As far as birthday presents and so forth go, you can make the gift personal by carefully considering your beloved's interests and choosing a gift uniquely suited to her personality. Flowers always works.

Your Time
One of the required ingredients of romance is your time. Nope, there's no way out of it.
Blindness

An important part of romance is selective blindness. You must not acknowledge anything about your beloved that could possibly be construed as a fault. If a nightmare suddenly woke her up from a twenty minute nap after four straight days of not sleeping at all, don't even say she looks "tired." If "radiant" isn't the least of your comments about her appearance, you're sunk. If she's rude to someone without cause, prattle on about how much nerve that other person had for being such a big fat jerk. If she spilled pizza sauce on her chin, don't say a word, nor give any other indication that her complexion is amiss. Paradoxically, if she gets home, looks in the mirror, and finds it still there, she'll hate you for not telling her, so you'd better find a surreptitious way of removing it without her ever noticing -- and afterward, keep that stray globule of pizza sauce your best kept secret to the day you die.

Remembering Birthdays and Anniversaries
Remembering your beloved's birthday and your anniversary isn't so much romantic as it is a stay of execution, for surely you'll forget someday, and when you do, you'll find out how not romantic cold shoulders and tears are. Your safest bet is to find someone whose birthday is on Christmas, then marry her on New Year's Day, because nobody forgets those days.

Pet Names
To be romantic, you have to call each other names carefully crafted to make yourself and everyone around you throw up. This romance technique doubles as a passion meter way more accurate than those quarter eating machines in arcades; if you use these pet names and don't throw up, you're genuinely in love.

Here's how to construct your own pet name. Mix up the syllables "pook," "wee," "hon," "oop," and "ums," (never use the syllables "skuzz" or "elch"), rhyme a lot, and make liberal references to baked goods. For example, (WARNING! WARNING! TURN YOUR FACE AWAY FROM THE COMPUTER!), "Sweetie Pumpkin Pookums" is a perfectly acceptable and effective pet name, as are "Moopsie Cutie," "Hunny Wunny Cakes," and, for the extravagant, "Snookie Wookum Weetie Bunny Pie." (It may seem odd to novices that cooked rodents would be romantic, but they are.) For best results, speak these pet names with a big dumb grin, an admiring gaze, and a high-pitched squeal, and follow it up with an exaggerated sigh of dreamy contentment. The most important thing to remember about this is never ever do this in front of me.
If you need help coming up with a suitable mooshy pet name, we at RinkWorks have provided a service to help. Visit Fantasy Name Generator and select "Mushy Names."

Style
Even if you get all the essentials of romance right, a lack of style could still foul you up. Try to be as "suave" and "debonair" as you possibly can, as this is the optimum romantic style. Be as much like James Bond as you can, except for the infidelity, compulsive gambling, chain smoking, and killing people parts. Be elegant, humble, refined, independent, thoughtful, responsible, compassionate, spontaneous, reputable, graceful, polite, literate, entertaining, discreet, funny, upstanding, sensitive, fun, sophisticated, pleasant, selfless, reverent, and genuine. And if you can't, fake it. And don't overdo it. Subtlety is essential. If she doesn't notice, you can always find an opportune moment to work a whispered pointer into the conversation, such as, "Notice how elegant, humble, refined, independent, thoughtful, responsible, compassionate, spontaneous, reputable, graceful, polite, literate, entertaining, discreet, funny, upstanding, sensitive, fun, sophisticated, pleasant, selfless, reverent, and genuine I am."

Better yet, follow the old adage, "Show, don't tell," and demonstrate these admirable attributes, each in turn, so she'll be sure to take notice. Wear a tuxedo, bow to the object of your affections, kiss her hand, and say, "Why did the chicken cross the road? But seriously, you are looking beautiful today, and may I suggest we adjourn and spontaneously give thanks to God while I empathize with your inner woman in private, if indeed you'd consent to receive the fervent attentions of my lowly self? And afterward, we could go to Disneyworld."

Not Having Food On Your Head
It's disturbingly common for romance counselors to neglect to mention this essential romance ingredient, in spite of how terribly important it is. Other romance guides blissfully skirt around this important tip, potentially leading their unwary followers to a fatal misstep. The unfortunate fact is that if you do everything else right but have a chicken pot pie oozing down over your ears, it's not romantic at all. It's embarrassing to the object of your affections, and embarrassment overrides romance. So when you've set the mood, the lighting, the background music, and put yourself in a chivalrous frame of mind, don't forget to make sure there are no edibles above the neck, or your efforts will be in vain.

How To Propose
Unfortunately romantic comedies and sappy sitcoms have taken most of the corn--uh, good ideas already. But there are still a lot of options remaining to you. And you want it to be perfect, because you own the moment -- you have as close to total control over it as you could possibly imagine. I will refrain from making the obligatory marital poke about how it might be the last such moment of your life. But you have a lot of options. If you're fond of a good adrenaline rush, I recommend the "sweep her off her feet" option, whereby you rent a trampoline, fire yourself out of a cannon when she's not looking, catch her in midair, and as you're both landing in a tangled heap on the trampoline, slip the ring on her finger before she knows what hit her. If you're looking to surprise her with your proposal, this will most likely do the trick.

On the other hand, if you're a more reserved sort of person who prefers not to be propelled by gunpowder any more than absolutely necessary, you may prefer a different option that suits your personality better. Sit your fiancee down in one of those chair desks they have in schools and, using a blackboard, slide projector, and laser pointer, give a brief but well-prepared lecture on why it would be to your mutual benefit -- legally, financially, and otherwise -- to get hitched as quickly as possible. Try to use the phrase "...and it is a remarkable fact..." somewhere in your presentation. Make an indisputable argument. How could she turn down such cool-headed rationality?

Then again, perhaps your fiancee is not quite as studious as you are. Perhaps she is something of a "party girl," as those who enjoy swift punches from zealous feminists might say. Perhaps she would prefer to share such a wondrous moment with a dozen or two of her very best friends. In that case, I would recommend taking her and a small throng of her friends out to a fine, elegant restaurant -- the kind where there is a different waitperson for each course and three for the wine. Sometime between the Chicken Teriyaki Vinaigrette Caesar Salad a la Mode and the Fettucini Tortellini Lamborghini Schnitzel Alfredo on the Rocks, clear your throat to get everyone's attention (in a gentlemanly way, of course, which means, among other things, that your napkin be involved in the maneuver). Stand up, bow to your beloved, take her hand, kneel before her, and burst into deep, resonating song. No matter if your singing voice is not so much like Luciano Pavarotti as Gilbert Gottfried; it's your exuberance and noble intentions that count. You own the moment, so milk it for all it's worth. Sing of love and pink bunny rabbits and whirlpools of thundering sweetness until your voice can't take it anymore. By the end, she'll be so moved to tears, she just might not recover until the wedding.

Whatever your method of proposing turns out to be, you must incorporate one key element, namely the element of not proposing like any other human being has ever proposed before. Any romantic proposal you see in the movies is definitely out, as are all the suggestions I've made in this section. So, just to be on the safe side, try proposing in some outrageous situation. Don't let her know what you're doing, of course. Maybe you could sneak your beloved into a parachute and onto a plane for a surprise mid-air skydiving proposal. If you have connections at NASA, the zero-gravity proposal technique is bound to succeed, as long as you figure out a way to kneel in mid-air.

Conclusion
To sum up, the fundamental message of this guide is that, no matter how hard you try, you can't be romantic enough. But if you study the pointers given above, learn them by heart, remain conscientious of them at all times, you might be able to buy yourself a temporary reprieve now and then. The next step is to coordinate when these moments occur, such as just before the World Series. Good luck.

Friday, December 12, 2008


I never knew this.

I guess I had been pronouncing it correctly, but I never knew the story behind it..

There is a right way and a wrong way to pronounce

Oklahoma

The proper way is:

Okla . . . Homa

(There's a pause between the 'a' and the 'h'.)
See the reason below................
-
-
-
-




bangang tul ar.....

Sapa nama serupa dengan aku?

Setelah dari petang tidur, sedar2 jam 10.30 mlm...aiyoooo...giler tul..cam mana aku lh tak tersedar...bila dah trjaga, alamatnya susah lak aku nak tidur.Lepas mandi, makan roti bersalut Peanut butter cicah air teh strawbrry...lh lah wat alas perut...lpas tuh aku layan myspace, dngar lagu..x tahu apa lagi nak buat..mata tak ngatuk....ermmm, terfikir lak aku nak surf internt n nak cari sapa kat dunia neh nama supe cam aku...jeng..jeng..jeng pencarian pun bermula....

Armizi Abu Bakar----mamat neh jumpa dalam page facebook

Armizi---umur 24 thn, org Bukit Rambai, Melaka, jumpa dalam page Friendster

Armizi----Fashion Companies, Fashion Products dari Karachi, Pakistan---wah aku ada label fashion sendiri (berangan)

Mohd Armizi--dia ada Mohd lah kat depan..jumpa kat FotoPages

Armizi Ibrahim---mamat ne jumpa dlm Netlog page.Dia pun ada blog gak...huhuhuhu

Armizi---aku jumpa dlm page Myspace, mamat ne orng kelantan

Armizi Taher- Religious Affairs Minister Indonesia--pak menteri yahh..

ini jer yang aku jumpe....malas rasanya nak terus mencari....




Tuesday, December 09, 2008

Adakah aku hanya sandaran...?

Bukan sekali kau suarakan
Kebimbangan pada cintaku
Kau tak mampu
Bersendirian tanpaku
Itu semua lembut lidah
Manis madah penuh helah
Yang pastinya...
Aku adalah sandaran...

Monday, December 08, 2008

To my lovely baby...

Since the beginning of time
Since it started to rain
Since I heard you laugh
Since I felt your pain I was too young, you were much younger
We were afraid of each other's hunger
I have always loved you
There's never been anyone else
I knew you before I knew myself
Oh my baby, I have always loved you
Since we kissed the first time
Since we slept on the beach
You were too close for comfort
You were too far out of reach
You walked away, I should have held you
Would you have stayed for me to tell you?
I have always loved you
There's never been anyone else
I knew you before I knew myself
Oh my baby, I have always loved you
Years go by in a matter of days
And though we go separate ways
I never stop dreaming of you
I have always loved you
When you call it makes me cry
We never made time for you and I
If I could live it all again I
'd never let it end, I'd still be with you
Oh God, I miss you
I have always loved you
There's never been anyone else
I knew you before I knew myself
Oh my baby, I have always loved you
Years go by in a matter of days
And though we go separate ways
I never stop dreaming of you
I have always loved you

Simple me


This who i am. Just ordinary and simple guy wit a passion. Who those know me, thanks to being my fren. Love u guys.

Eric Leong Design Fast Forward


I get it frm Eric with his signature. Thanks Eric. Who those love interior design must have this. Lovely table book to create a wonderful decoration. Frm modern contemporary to classic style just inside one book. Simple lesson from the perfertionist.

Hold my hand and I'll hug your arms

Take me back in the arms I love

Need me like you did before

Touch me once again

And remember when

There was no one that you wanted more I'll be waiting for you


Here inside my heart

I'm the one who wants to love you more

You will see I can give you
Everything you need
Let me be the one to love you more

Di kamar sepi ini....

Dalam kamar sepi, di malam penuh mulia , aku sendiri lagi...kerinduan pada si dia bagaikan tidak tertanggung..hatiku terasa kosong, jiwaku terasa sepi. Pada siapa mahu aku luahkan rasa ini? Tiada siapa di sisi menemani. Pada teman tersayang (blog) jua dapat ku luahkan segalanya. Semakin hari aku berasa semakin sepi. Entah mengapa...akhir2 ini aku bagaikan kehilangan, kehilangan sesuatu yang aku sendiri tidak pasti. Aku cuba mencari kehilangan itu...dimanakah ia? Pada Ilahi aku berdoa agar ditunjukkan sesuatu yang selama ini aku cari, selama ini aku dambakan.

Aku cuba sampaikan apa yg terbuku di hati, tapi aku malu, aku rasa seperti terasing...namun sampai bila harus aku begini. Bukan untuk aku merintih simpati atau meminta kalian yang membaca jiwa ku ini bersimpati...namun segalanya hanyalah luahan isi hati ini. Sesiapa yang mengenali, pasti tahu siapa aku. Mungkin ramai yang mneganggap, bekerja sebagai penulis seperti aku mempunyai ramai teman2, kenalan atau sahabat. Dan mungkin ada yang melihat, aku sentiasa tersenyum, gembira. Sebenarnya itu hanyalah kepuraan. Aku mana ada ramai kawan? Hanya dua tiga org yang aku anggap teman...Cael, oda, hanya mereka betul2 sahabat padaku. Ika, marini, Jemang, abang anip, mereka kawan. Housemate..sham, kerel, man..mereka juga kawan. Aku cuba mencari silap diriku ini...mengapa aku tidak seperti orang lain yang punyai ramai teman? mereka bergembira bersama....mengapa tidak aku? Adakah aku sombong? kera sumbang? aku sendiri tidak tahu....tidak pasti.

Pada cinta, aku tidak pernah berpura2. Padaku cinta adalah perasaan maha indah...perasaan yang Tuhan berikan kepada umatnya...bagiku cinta adalah hadiah yang tidak terhingga nilainya. Sebab itu cinta yang aku nikmati tidak akan aku sia2kan. Dalam cinta, aku ikhlas, aku jujur, aku jaganya agar terus berpanjangan...kecurangan? aku bukan manusia jenis itu. Aku bukan manusia yang tamakkan cinta. Biarlah cinta yang satu itu diberi Tuhan sudah cukup...Cintaku pada yang tersayang, tidak mampu aku nyatakan dengan kata2. Aku tidak tahu, sama ada dia bertuah miliki aku, atau aku bertuah miliki dirinya? Aku ucapkan terima kasih tidak terhingga kerana hadir dalam hidupku...cinta kita tidak akan aku sia-siakan. Buatmu yang tersayang, setiap saat aku membayangkan hadirmu di sisiku.

Sunday, December 07, 2008

Malam yang sepi

Ahad (7/12)-Malam yang aku rasa amat sunyi, aku rasa sepi. Tiada siapa yang mengetahui perasaan aku ini. Sendiri di rumah tanpa teman. Aku tak tahu apa yang perlu aku lakukan. Saat aku memerlukan teman2 untuk berborak, kekasih hati yang jauh saat ini, tiada yang hadir menemani aku. Biarlah aku luahkan di sini. Tempat aku berbicara sendiri.

Buat kekasih hatiku....
Aku mulai rasai kerinduan yang amat sejak kelmarin kau pulang ke kampung.Aku berasa begitu sepi tanpa dirimu di sisi. Tiada teman untuk aku berbicara. Ada mu, aku berasa begitu sempurna, gembira melihat senyumanmu, matamu yang layu, bicaramu yang kadang-kala penuh bermakna.

Sejak pertemuan kali pertama hingga ke saat ini, banyak dugaan yang terpaksa kita hadapi bersama. Suka duka diharungi berdua. Sejak kita menjalin cinta, aku tidak pudar untuk mencintai dirimu. Aku mahu kau tahu, kehadiran dirimu dalam hidupku memberi sinar kebahagian yang selama ini tidak pernah aku rasai. Hingga saat ini, tiada insan yang dapat memberikan kebahagian itu selain dirimu. Aku juga mahu kau tahu, bertapa aku terlalu mencintai, menyanyangi dan mengasihi dirimu. Tidak akan ku ganti dirimu dengan insan lain. Bagiku kau sudah sempurna untuk dicintai dan menerima cinta darimu. Aku jujur, aku ikhlas pada dirimu. Setiap detik aku sentiasa mengingati mu. Aku tidak tahu lagi bagaimana untuk mengungkapkan kata-kata cinta ku kepada mu. Hanya satu yang aku pinta, usahlah kau tinggalkan aku. Andai itu jua terjadi, ia akan menjadi kenangan kehidupan yang tidak akan aku lupa hingga ke mati. Buatmu.... CINTAILAH AKU SEPERTI AKU MENCINTAIMU.

Buat teman-teman (sebenarnya aku tidak punyai ramai teman)
Maafkan aku..maafkan aku. Sudah lama rasanya aku tidak bersama kalian. Lantaran masa dan keadaan yang tidak mengizinkan. Biarpun kita jarang bersama, namun kalian tidak pernah aku lupa. Kerna kali begitu bermakna kepada diriku. Kalian adalah sahabatku hingga ke akhir nyawa. Buat kalian...PERSAHABATAN YANG TERBINA TIDAK AKAN KU LERAIKAN.

Saturday, December 06, 2008

Kisah kawan lama

Selepas 5 tahun meninggalkan Universiti Malaya, sepanjang itu juga aku tidak pernah berjumpa dengan rakan sekelas aku yang sorang ne. Budak kelantan yang aku panggil Mat Yie. Mamat ne memang jenis kecoh, terlebih ramah orangnya. Sapa saja dia duk tegur masa belajar dulu. Hobi dia suke ambil gambar tak kira sapa. Yestarday, masa aku hantar my baby pulang kampung, aku ditegur dengan mamat ni. Terkejut aku tengok dia. Perubahan besar, tapi perangai and sikap tak berubah-berubah. Apa yang aku terkejut dengan perubahan besar dia tu....huh! dulu masa kat universiti, dia lah kaan aku yang keding...tapi sekarang mak oiiii...macam badak saiz nyer...awat hang besar sangat neh? apa hang makan? dia betul2 naik berat badan. serba bulat aku tengok...sebab dah lama gile aku tak jumpa dia, kami lepak lama borak2 hal masing2. Aku tanya dia tak bawak kamera ker...just nak test sama ada dia masih suka amik gambar ke tak...tiba2 dia kuarkan kamera sony powershot. hahahha dah advance...dulu pakai kamera cap ayam jer...ko ni memang tak abis2 dengan perangai ko...dia gelak besar.....mat yie...mat yie..

Monday, December 01, 2008

Perlukah aku meragui?

Tersadung aku di lantai kesat, lalu tersedar dari lena yang membuai jiwaku selama ini. Mengapa sekarang baru ku sedar? entah sekian lama ku didustai? aku kebinggungan mengetahuinya. Lalu kupinta penjelasan yang sejujurnya. Satu jawapan yang aku terima telah meremukkan, menghancurkan, mengguris hati kecil ku. Sejauhmana untuk aku terus mempercayainya lagi...hanya masa dan keadaan menentukan. Andai perpisahan mengundang kami, kau leraikan lah ikatan itu, aku mengizinkan kau pergi, ciptalah dunia kebahagian baru untuk dirimu dan dia. Aku di sini pasrah dan mendoakan kau bergembira setelah menghancurkan perasaan insan yang pernah kau namakan yang tersayang sebelum ini.

Friday, November 28, 2008

Andai itu takdirnya...

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski dihati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu.....

Andai itu takdirnya, mampukah aku menghadapinya?

Shooting With Afgan

Antara pose Afgan yang dirakam
Aku n Bandang(fotografer) sedang bekerja.

Last 18th Nov, shooting dengan penyanyi baru/muda yang popular dengan lagu Terima Kasih Cinta. Sesi penggambaran berlangsung di Istana Hotel. Kerjasama yang diberikan oleh penyanyi berusia 19 tahun ini sungguh baik. Ramai yang memuji kemantapan vokalnya. Ikuti kisah menarik tentang Afgan Maskulin isu Feb 09.

Wednesday, November 26, 2008

Hooray!..hurt

Alhamdullilah..di celah2 kesibukan tugas harian, berkejar kesana kemari mencari bahan untuk artikel, akhirnya semua bahan siap dihantar. So, this week sedikit rilekslah aku. Time nak mengacau orang lah pulak.hohohoho...Minggu ni, dalam aku tension dengan kerja2, banyak perkara lain juga aku tension.Tak tahu nak mengadu kat sapa..kawan2 sume bz keje masing2.Takkan nak meraih simpati daripada depa...waduh, sik mau aku. Itu bukannya caraku..hahahaha...bak kata Adam Luba...tak boleh blah!.

Monday, November 24, 2008

My Photo Blog


Please do visit my photoblog. All captured by me. Just click the photo at left side n pls give your comment.


Sunday, November 23, 2008

Rindu my son






My lovely son, Aidil Putra. Rindu dia sgt...sekarang dah sekolah pun dia...



Thursday, November 20, 2008

HILFIGER by Tommy Hilfiger


'Clean, distinctive and masculine, Hilfiger is classic in every sense. It's a scent that is confident and playful sexy'.
Tommy Hilfiger telah lancarkan perfume baru khas untuk para jejaka, HILFIGER pada September lalu. Di Malaysia akan berada di pasaran pada January 2009. Bagi penggemar wangian Tommy Hilfiger, aku syorkan korang miliki perfume baru ni. Sebab aku dah ada and guna. Memang best baunye. Botol memang cantik. Harga di pasaran nanti RM180 (50ml) dan RM245 (100ml).


MASKULIN DECEMBER 2008


Jangan lupa dapatkan MASKULIN isu December 2008 yang bakal berada di pasaran. Khas untuk anda, Kalender 2009 (12 selebriti lelaki hot Malaya). Kenali Qi lebih dekat, katanya hidup ini komleks, tapi...., Dalam rona realiti, bagaimana gaya hidup si anak jutawan, Minyak lintah-sesuaikan untuk anuku?, jangan lupa cerita panas apabila ada lelaki kahwin lelaki, dan banyak lagi cerita menarik yang patut anda tahu dan baca.

Monday, November 17, 2008

Hari yang melelahkan

Huh! hilang lelah seketika.Today berakhirnya sesi pemilihan Pencarian Lelaki Maskulin 2008/09. Seramai 80 calon datang menghadiri interview, IQ test n photoshoot. Ponat den...dari pagi sampai 7 uruskan sesi ni. Dalam tempoh seminggu lagi result 20 perserta ke final akan diumumkan. Melalui 3 sesi hari ni, aku lihat ramai yang menunjukkan komitmen untuk pertandingan ini. Sesi pemilihan yang dibahagikan pada 2 sesi itu berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Kepada semua calon, good luck to all of you. Ada rezeki dapat ke final. calon2 favorite aku ada dua tiga orang. harap2 mereka layak ke final nanti. Selaku pihak pengajur, aku tak der nak bais pada mana2 peserta. huhuhuhu..semoga acara final bulan April nanti lebih gempaq dan hebat.

Saturday, November 15, 2008

Mengapa aku bengang?

Mengapa aku rasa bengang? Hari ini aku terlebih lewat bangun, around 1.15pm baru terjaga. Ari neh ada asgt kat one utama. aku blum lagi bersiap. Bila mata aku mula terbuka, peraka pertama aku buat adalah capai phone kat sebelah. Huh! tak ada sms or missed call dari sesiapa pun. Malas2 nak bangun, tetiba tak sampai seminit aku dpt sms dari kak nutt. aku cepat2 bangun mandi n bersiap. Call abg ritchie coz nak tumpang dia ke tmpt asgt. tapi dia dah pergi...alamak..cam mana neh..dah lah aku lewat...nasib baik kak nutt bagi kete dia..so blhlah aku pegi...dari ampang aku drive ke one u....jalan jam sebab ujan...aku sampai one u,..huh! punyalah susah nak cari parking..kete berjuta....call kawan2 yg dah kat asgt sume tak mahu nak angkat...adoi...last2 aku call kak shima AE aku...dia kata event dah abis dik...mak oii..bengang nyer aku..punyalah rushing...termengah2...berpeluh2...sampai2 event dah abis....wat penat jer...malas lah nak duk lama2 kat situ...aku blah balik umah kat ampang...sampai umah lak...au tgk rumah berselerak, lantai tak bersapu...adoi...ada housemate...tapi depa tak der nak kemaskan..terpaksa aku kemas..alang2 kemas rumah aku kemaskan bilik aku sekalia.....penatnya...malam neh ada suprise birthday party lak kat umah neh...housemate aku wat birthday party....tentu kecoh malam nanti...

Tuesday, November 11, 2008

Usah leraikan percintaan itu

Ketidakjujuran dalam perhubungan yang hampir membawa pada perpisahan. Aku seolah-olah hanyut dan tenggelam di lautan. Apa yang terjadi menginsafi kami, dan kami tahu, kami saling memerlukan antara satu sama lain. Usah kau mungkiri dan guris hatiku lagi.

Friday, November 07, 2008

Hanya yang aku cinta

AKu mahu dia tahu bahawa hanya dirinya yang aku sayang, aku cinta. Tiada yang lain.

Cubalah untuk setia

Pernahkah korang luahkan kata-kata ini kepada gf or bf korang? cubalah untuk setia...ia satu ungkapan yang aku yakin ramai daripada kita jarang atau langsung tidak diungkapkan kepada yang tersayang. Malah aku sendiri pun jarang ungkapkan kepada si dia. Biasanya kita boleh tahu si dia setia atau tidak apabila dia menunjukkan kasih sayang, ambil berat, sentiasa lakukan apa yang biasa dia lakukan kepada kita. Maksudnya itu tanda dia setia...itu pandangan aku lah. Tapi setelah lama menjalin hubungan, tiba-tiba korang merasakan ada perubahan pada si dia. Apa yang selalu dilakukan kepada kita tidak lagi dilakukan. Air muka menunjukkan 'loss interest' pada kita, contact? owh si dia sudah jarang hantar sms apatah lagi call, si dia mula bercakap tentang orang lain dan cuba bertanya sesuatu yang sukar untuk kita berikan jawapan...adakah itu tanda si dia tidak lagi setia? Adakah si dia sudah mempunyai yang lain dan bakal setia pada orang yang baru dikenalinya?

Aku menghayati patah lirik COBALAH UNTUK SETIA nyanyian KD
Masihkah aku diinginkan....
Masihkah aku didambakan....
....owh....aku mula menahan sebak...

Buat insan yang paling aku cintai, baby...cubalah untuk setia.

Tuesday, November 04, 2008

Hari ni aku blank....

Today i so blank tahap cipan....pergi ofis mengantuk giler..gara2 my fren dtg lepak umah n tumpang tidor. Mengantuk memang tak ingat lah....gi ofis huhuhuhu, x taw nak wat per..otak blank...keje banyak, but asyik nak tidor jer, semua benda tak jadik...petang aku kuar gi asgtment. bebe fashion show...bushan dowh...

Friday, October 31, 2008

Kuingin Kamu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

Kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

Sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

Selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

Selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Wednesday, October 29, 2008

Men's Spirituality


Have you ever stopped and asked yourself, Who am I? What am I? or Why am I here? Well, as human beings, many of us ask those same questions everyday of our lives. Unfortunately, however, we never truly find the answers to those questions, and they remain mysteries forever.

Religion vs. spirituality

Believe it or not, humans were historically spiritual beings first and foremost before becoming religious beings. So what is spirituality? Well, I'll tell you what it's not . It's not an organization. It's not a set of rules and laws. It's not scripture. It's not history. It's not ritual. And finally, it's not faith.In a few words, spirituality is the attachment to all that concerns the life of an individual's soul. Religion, on the other hand, is the attachment to all that concerns the life and faith of a society or culture.

Are you spiritual enough?

In general, women tend to be more spiritual by nature than men. That probably has to do with the fact that women are emotional creatures, while men are more rational. Recently, however, rationalism and logic have been playing a big part in spiritual experiences. Therefore, men have become more aware of their spiritual side.In this stressful world we live in, spirituality plays an important role for men who want solutions to their problems and answers to their questions. The most common question many men ask nowadays is, Why in the world do I have to get up at 6am, rush out of my house, drive an hour in traffic, work my butt off for 10 hours a day (9 to 5 doesn't exist anymore), get no appreciation, drive back for 2 hours (in more traffic) to get home, slop on the couch and watch TV until I fall asleep? and repeat the process everyday of my life? If you already have this kind of lifestyle, chances are that your spiritual side is almost non-existent.But if you are one of those people who loves waking up early simply to see the sunrise, loves to drive in traffic because it gives you more time to listen to your favorite band, loves your job because you learn something new each day, and loves some quite time alone at night to reflect upon your life, then you, my friend, are a living Zen master and don't even know it.

I can see the light!

1. Take time off

It is extremely important to make time for yourself during the day, week, month, or even year. Time is after all a precious commodity, and something that we can not take for granted. The next step would be what to do with that time.

2. Start a journal

Writing your thoughts and feeling down in a private journal a few times per month helps you to become in tune with your inner self. Each time you write, try not to think too much, just let your thoughts flow and your pen move. It's always interesting to look back on your journals and see how you evolve spiritually over time.

3. Exercise

Yes, a healthy body almost always leads to a healthy soul. Exercise refreshes your mind and greatly diminishes stress and worry, two key factors you need to eliminate in order for your spirit to thrive.

4. Read

Nowadays, more and more men are regressing to watching TV or listening to the radio instead of picking up a good book and reading. Lack of time might be a huge factor in this problem.Once you take care of that, however, reading can be the most enjoyable thing you do during the day. Its main benefit is that it stimulates your imagination and creativity, not to mention your vocabulary. Imagination is an important part for the next tip.

5. Meditate

The word itself conjures up images of mystical people levitating in mid-air with serenity around them. The truth is, anyone can do it, and it's not hard at all (except the levitation of course, which is just nonsense). Here is a meditation technique I teach my martial art students:

-Sit down cross-legged on the ground and make sure you are comfortable. Your hands on your knees, and your back and shoulders straight. Slightly tilt your chin down, and close your eyes.

-Start breathing slowly and deeply -- in through the nose, out through the mouth. Focus only on your breathing for 5 minutes and try bringing in as much air into your lungs as possible.

-While breathing, focus on contracting and releasing your abdominal muscles in order to fully contract and dilate your diaphragm, which will, in turn, open your lungs more.

-After 5 minutes, visualize all your day's problems, and one by one push them aside in your mind. Make them disappear. All that should remain is total blackness.

-And finally enjoy this void, while maintaining your deep breathing and falling more into a relaxed state.

-If stray thoughts come into your mind, don't fight them. Accept them, acknowledge them, and then push them aside.You can meditate as often as you like, at any time or place (except while driving of course), and for as little as 5 minutes to as long as an hour.

6. Be positive

Optimism also destroys worry and stress, and an added advantage is that others will become influenced by your own optimism and share your happiness. Positivity plays a key role in spirituality.There you have it. Use these tips and try to find your own spirituality.

It may not happen right away, but nonetheless, the journey to a more spiritual life is full of interesting learning experiences that you will treasure for a lifetime.

Tuesday, October 28, 2008

Terlalu aku menghargai dirimu...

Tidak mampu aku ungkapkan dengan kata2, bertapa aku terlalu menghargai dan menyayangi dirimu. Kau terlalu berharga buat diriku. Baby, terima kasih hadir dan temani aku. Kau membuatkan berasa terlalu bahagia.

Friday, October 17, 2008

i was sick

ahuk huk huk....i was sick, today dah masuk hari ketiga. Selesema, batuk n demam. Adoiii..merana dibuatnya..Sekarang musim org demam, aku kena sekali, gara-gara berjangkit ngan my baby....duduk sebelah, borak-borak, last2 aku yang kena demam...waaaaaa.....x larat neh!...

Monday, October 13, 2008

My baby birthday


Today is my baby birthday.


Happy birthday to you...

Happy birthday to you...

Happy birthday to baby...

Happy birthday to you...


May Allah bless you and love you so much.


with love

C.A.Y.A.N.G

Wednesday, October 08, 2008

Mamma Mia Memang besh!



Semalam, lepas balik dari kerja, seperti biasa aku and my colleagues and my baby lepak kat KL sentral. we had some food there before proceed to Mid valley nak tengok wayang. Cerita apa? Hah neh aku nak citer kat korang sume. Aku, my baby, marini, oda and abg kamali tengok citer. Film muzikal yang aku boleh katakan memang besh! brilliant and of couse para pelakon yang sempo tetapi menghayati watak sehingga kami sume boleh megesat air mata di pipi. Dari awal cerita, penonton dihidangkan dengan alunan muzik dan lagu kumpulan ABBA. Mengim bas kembali zaman aku sekolah dulu. my dad sangat sukakan lagu2 kumpulan ni. sampaikan aku juga boleh menghafaz beberapa lirik lagunya. Penangan lagu2 ABBA sememangnya menghidupkan jiwa 70-an. hahahha....berbalik pada filem MAMMA MIA! yang diatayangkan kat panggung sekarang, aku bagi filem ni 4 bintang. Garapan cerita menerusi bait2 lagu begitu indah. Lakonan berkesan beberapa pelakon seperti Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan SkarsgÄrd, Christine Baranski, Julie Walters, Amanda Seyfried dan Dominic Cooper menghidupkan jalan cerita di sebuah pulau indah di Greece ini. HUh! setting memang cun habis. Bak kata my fren Oda, cam Vogue Living! memang betul..korang tengok sendiri filem ni.kalau aku cerita kat sini tak syok lah kan..bagi yang tak gi tengok agi tu. aku cadangkan korang tengok. Memang besh!!!!

Sunday, September 28, 2008

Selamat pulang ke kampung

Semalam 27/9/08, aku pulang ke kampung bersama-sama my housemate Nadzim dan eka, wartawan remaja. Alhamdulliah semua selamat sampai ke rumah. Cuaca kat kampung amat panas. Huh! hari ini seharian tidur...kepenatan....

Friday, September 26, 2008


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

BAJU RAYA DAH BELI....


Mak woiii..besor giler capal neh...aku tgk kat jalan Masjid India..

Inilah baju melayu yang aku beli

Salam Ramadan dan Aidilfitri

Wah! kawan2 tak sabar2 nampak nak menyambut raya?
mestilahkan, setahun sekali Aidilfitri diraikan
pastikan perasaan gembira dan seronok dirasai.
Bagaimana dengan persiapan raya? semuanya sudah tersedia?
Cakap soal persiapan, Alhamdulliah, dua hari lepas aku
dah beli pakaian raya. di mana lagi kalau bukan di jln TAR.
Sepasang baju melayu, kain sampin dan butang baju melayu,
kesemuanya RM200. Tahun ini tema warna baju melayu warna coklat lembut.
korang macam mana? kongsi2 ler citer...

Tuesday, September 23, 2008

seminggu mendatang

Salam ramadhan
apa kabar semua? macam mana dengan puasa so far?
huhuhu...x sabar nak menunggu lebih kurang seminggu lagi
kedatangan hari penuh bahagia, hari raya
kalian semua dah buat persiapan yang diperlukan?
Aku tahun ni ala kadar jer kot...
Tengoklah dua tiga ari lagi baru shopping kot..
so guys, happy shopping for raya..

Sunday, September 21, 2008

Hari ke-21 berpuasa. Korang cam mana? ada yang ponteng pose? hehehee..yang boleh berpuasa tu, berpuasalah. jangan nak tinggal lak...nasihat tuk diri aku juga. So far, alhamdulliah aku berpuasa penuh...tak der per yang menghalang.

Sepanjang bulan puasa ne, nak tanya korang sume, bagaimana dengan perbelanjaan? sama cam biasa, berkurangan atau bertambah? huh! bukan apa aku nak kongsilah pasal aku neh...bulan pose ne rasanye perbelanjaan aku bertambah dari bulan2 biasa. Ingatkan bulan pose ne leh lah berjimat sebba tak makan siang hari. Tapi rasanya bulan pose ni pulak aku banyak berbelanja. Beli makanan, berbuke di restoran, cam2 lagi...belanja lebih banyak...adoii....bajet pun dah lari..kwang kwang kwang..

hah, korang cam mana lak?

Tuesday, September 16, 2008

Nak raya ?

Salam buat semua. Dah masuk dua minggu kita pose. Rasanya berat badan aku dah menurun skit. Dari 65 jadik 62..huhuhuhu...Alhamdullilah, time pose cam ne lah dapat control makan. takderlah nak makan macam2. So, berat badan yang bertambah dapat ler dikurangkan. Kalau boleh nak maintain jer 62 ne.

Minggu depan dah minggu sibuk orang shopping and buat persiapan raya. Maklumlah, kemeriahan hari raya mulai terasa. Cakap pasal persiapan raya tahun ni, ermmmm nampaknya takder beza dengan tahun lepas. Beraya ala kadar jer. Sejak my mum dah tak ada ne, rasa nak raya tu dah meriah cam dulu. Cukup sekdar pergi sembahyang sunat aidilfitri, ke pusara ibu dan selebihnya duk umah lepak tengok tv, tunggu org datang jer. malas nak kuar.

Persiapan raya tahun ne...minggu depan aku akan mula sibuk shopping kot..bukan untuk akulah, semuanya untuk adik2, ayah n maybe beli kuih skit untuk kakak. Itu jer yang mampu aku buat. Tapi, cam mana nak shopping, gaji dengar kata 26 baru dpt..huhuhuhu..nak tukar duit raya lagi tuk anak2 buah. Adoi...terpaksalah kuarkan duit simpanan dulu...takperlah berkorban skit, janji depa sume happy beraya.

Tahun ni aku maybe balik kg. pada 27 or 28 haribulan, tumpang my housemate balik kelantan. Kebetulan dia nak lalu ikut terengganu, so bolehlah join sekali. hehehehe...oklah,,,,,dah nak berbuke neh..

Sunday, September 14, 2008

Today, 14th August'08...hari ke-14 berpuasa.So, far puasa berjalan lancar.Masih belum tergugat iman.

What happend with me today? Tak banyak perkara...hari ni wake up early, even yesterday nite tidur lepas bersahur. hehhehe....Tapi kan...ari ne, mood kurang baik...adalah sumthing happend...Tengah hari aku kuar ke kolej my baby...ada perkara skit nak buat....dlm jam 3 balik umah, tidur per agi...
Petang ne sepatutnya aku berbuka ngan kawan2 kat rumah marini, my girlfren..tapi aku tak jadik pegi, coz tak ada sapa nak teman my baby berbuka...aku ajak dia, tapi dia berkeras tak mahu ikut.segan katanya.dia pulak buat hal...duk pujuk dia sampai ke petang...ermmm.so sory Rin,aku bukan tak mahu pergi, tapi aku kena temankan my baby berbuka..Petang ne berbuka dengan nasi kerabu n ayam bakar...air laici..jer..

Berbuka ngan kawan2



Today dah masuk 13 hari kita berpuasa. Hari ni lah baru berpeluang untuk berbuke ngan kawan2 huhuhuhu...plan nak berbuke kat nando's, but u guys tahulah, when saturday or sunday surelah ramai manusia2 nak berbuke...jam 6.00 pm dah penuh orang.Tak jadik berbuke kat nando's, kami pergi ke Nyonya Colors kat the garden..huhuhuhu..makanan not bad...nice restaurant....love the concept...neway..hari nie tak berbuka ngan my baby..dia n parent dia berbuka kat kl sentral..dia anta mak n abah balik kedah....

lepas berbuka kitaorang plan nak tengok wayang..jalan2 kat Mid tu b4 gi beli tiket...sempat jugalah kami duk posing2 amik gambar kat centre court...bby..otw katanya...ok, .....beli tiket citer The Body, psycho movie frm Thailand...jam 11.25 start..sebelum menunggu time masuk cinema..ktorang sume lepak kat mamak..huhuhuhu...

Esok, plan berbuka ramai2 kat rumah mak ayam Rini.....

Saturday, September 13, 2008

Salam buat semua teman2...
Ermmm...lama juga aku tak up date blog ni....
Bukannyer takder masa, cuma rasa malas pulak nak menulis. tak tahu nak tulis pasal cerita apa.But i think, i would like to share wit u guys how my feeling now...
Maybe agak jiwang, but that what i feel and i think who those sedang bercinta, maybe think the same with me..agree? macam mana nak agree kan, sebab tak tahu apa aku rasa sekarang...heheeh...bukan nak loya buruk, just melawak jer...
Oklah, sttp...apa yang aku rasa sekarang...
Sejak kebelakangan nie, aku tidak nafikan cinta aku paada my baby semakin kuat. even satu hari tak jumpa, aku rasa terlalu rindu...rindu sangat2... biarpun kami berjumpa 2 3 jam selum tu..bila balik umah, aku mula rasa rindu kat dia...sebab mungkin aku terlalu sayang dan tidak mahu kehilangannya...sekarang aku rasa bahagia ada dia...
cuma, masih ada rasa sangsi akan kesetiaan dalam diri aku...memang, bukan semua benda kita tahu tentang pasangan...even we can't read his/her mind...betul tak?
Bukan aku nak rasa cemburu atau tidak mengakui ketulusan cintanya, namun manusia sekeliling, pasti ada yang cuba menghalang kebahagian kami...maksudnya, ada yang nak celah bedah lah.....aku selalu rasa macam tu...aku takut...takut kehilangan dia sebabkan orang lain..
aku rasa dia juga berasa begitu....namun sejauhmana aku tak tahu...
Demi Allah, aku bukan mahu menceritakan kebaikan diri sendiri, sekadar untuk aku sampaikana kepada dirinya, jika dia membaca akan blog ini...dalam cinta aku tidak perlu menduakan pasangan...aku tidak pernah untuk berlaku curang...aku tidak pernah cuba mempunyai hubungan gelap...aku tidak pernah itu melakukan itu...bagiku, buruk baik, suka tak suka kepada pasangan, jika cinta sudah tertanam jauh di sudut hati, cinta yang aku berikan kepada insan yang aku cinta adalah ikhlas. Demi Tuhan, aku bukan manusia pengkhianat cinta. Perasaan yang Tuhan berikan ini adalah satu anugerah yang sukar untuk aku nilaikan dengan wang ringgit. Demi cinta aku kepadanya, aku lakukan yang terbaik. Aku mahu dia tahu....aku tidak mahu lagi merasai kekecewaan, keperitan ditinggalkan dengan alasan yang aku sendiri tidak tahu munasabahnya....My baby, if read this blog, i want u know how deep i love you....
Aku mengharapkan cinta kita adalah sebuah cinta yang jujur...sebuah cinta yang ikhlas....
Bagi teman2 yang mengenali diri ini, mereka akan mengerti siapa diriku..cintaku...

Baby, aku cinta padamu setulus suci kapas putih, cintaku tida yang lain hanya pada dirimu..

Saturday, September 06, 2008

6 hari berpuasa...

Assalamualaikum dan salam ramadhan buat teman2 semua.

Rasanya dan seminggu tak jenguk blog kesayangan aku ni. Memandangkan kesibukan kerja yang tidak menentu. Aku malas nak layan blog ne sangat. Kebetulan, kat rumah dah pasang internet. So, lepas ne tak payah ler aku nak update blog kat ofis, kat umah sajelah.

Kali ini apa pula aku nak cerita? so far tiada apa yang menarik. But just wanna share with ur guys about my puasa. huhuhuhu. Hari ni dah masuk 6 hari berpuasa. ALhamdullilah segalanya berjalan lancar walaupun aku sering kali terpaksa menanggung sakit di bulan ramadhan. Seperti tahun2 sudah, di bulan puasa aku merana sakit perut (gastrik). Masuk tengah hari perut aku bagai digunting2...sakitnya...time berbuka pose, kadang-kala aku hanya mampu meneguk segelas air. Namun, aku seorang yang degil. Walau sakit, aku tetap nak puasa. Sudah jadi kewajipan kita umat Islam. selagi aku mampu bertahan, aku puasa. sayang rasanya nak tinggal. Lepas tu kena ganti balik.

Masuk 6 hari puasa, tempat aku berbuka adalah KL sentral. hampir setiap hari berbuka kat situ. Memandangkan my baby duduk berhampiran dengan KL sentral. so, kami jumpa kat situ and berbuka sesama sebelum aku balik rumah di ampang.

Biasalah, maybe kejadian ni berlaku kat mana2. Ni kisah bangsa India dan Cina. Time berbuka puasa, aku selalu perasan diaorang ni duk menyibuk berpusu2 juga nak makan. Sampaikan org Islam kita nak berbuka tiada tempat. Apa salahnya bertolak ansur, bagi peluang orang kita berbuka dulu, lepas tu kau nak makan, makanlah. Bukan apa, ini terjadi kat food court KL sentral. Aku perhati orang sekeliling sebelum masuk waktu berbuka. Memanglah kita negara bebas, tapi kita beradab. Aku bukan nak salahkan mereka seratus peratus, sebab kita tahu biasanya time kita berbuka tu time org cina dan india makan malam. Cuma harap mereka lebih bertolenrasi dengan kita. Korang rasa macam mana?

oklah guys, nanti aku cerita lagi...nak tidur, mata udah megantuk.

Thursday, August 28, 2008

Ramadan Al-mubarak tiba lagi

Al-Mubarak datang lagi. Tidak sabar rasanya untuk mengerjakan ibadat yang tiba setahun sekali. Bulan mulia ini memberi kita peluang untuk menginsafi dan memperbaiki segala perbuatan yang ingkar yang pernah kita lakukan. di bulan ini juga,amalan ibadah kita berlipat ganda pahalanya. Asalkan amalan kita itu sempurna dan ikhlas. Tahun ini adalah tahun kedua berpuasa tanpa ibu. Aku redha dan berharap ibu mendapat lebih kerahmatan dari Maha Esa. Buat ibu tersayang, aku mendoakan agar kau berada di sisi orang-orang yang beriman. Amin.

Buat teman-teman semua, sama-samalah kita bersyukur dengan ketibaan ramadan kali ini, dan berharap amalan ibadah kita diberkati oleh Allah.

Insyallah.

keikhlasan dan kejujuran

Mencari keikhlasan dan kejujuran adalah sukar...dalam berkawan. bercinta, berumah-tangga, bekerja dan apa lagi lah..pendek kata, memang susah. Aku cuma mahukan kejujuran, keikhlasan..

Wednesday, August 27, 2008

Adakah apa yg aku takuti akan berlaku?

Sejak akhir2 ini, perasaan aku begitu lain sekali, aku merasakan ada sesuatu yang tidak kena. Hampir seminggu lalu perasaan ini membelenggu dalam jiwa. aku cuba untuk tidak merasainya, tetapi mengapa begitu kuat perasaan ini....aku merasakan ada sesuatu yg dirahsiakan, ada sesuatu yang disembunyikan...jiwaku tak tenang jadinya. Adakah apa yang aku takuti selama ini akan berlaku? oh! andai terjadi, aku tidak sanggup untuk menghadapinya. Biar saja aku mati untuk tidak merasai kepedihan hati ini lagi.

Tuesday, August 26, 2008

Aku mencari kedamaian


23-25 Ogos lalu, aku bersama team maskulin ke cherating pahang untuk sesi brain stroming. Sebenarnya takdalah brain stroming, tujuan ke sana lebih tujuan untuk mengeratkan lagi hubungan dan kerjasama kami satu team. Antara lain, program 3 hari tu diselitkan dengan sesi briefing cadangan edisi maskulin sepanjang 2009, promosi dan event dan yang selebihnya mandi laut..huhuhu...sepanjang di Cherating, aku berasa begitu tenang dan damai sekali. sudah lama tidak menikmati kesegaran bayu laut....berbaring di pangku kayu, aku dibuai terlena. aku hirup udara nyaman sambil deruan ombak memecah pantai...

Thursday, August 21, 2008

Tanda cinta kita


Andai jodoh bersamamu kekal abadi, akanku sarungkan cincin pada jari manis di hari pernikahan kita. Bersamamu kuberjanji bahagia selamanya.

Tuesday, August 19, 2008

Aku rindu...

AKu terlalu rindu kepadanya. Baru dua hari, rasa cam dah dua bulan..adoii..inilah penangan cinta....

Sunday, August 17, 2008

cancel account

Officialy today i was cancel my myspace acct.Sorry guys...

Saturday, August 16, 2008

Aku akan merindui dia....

my baby pulang ke kampung..for a week, after that hari dia balik sini aku lak pi cherating 4 three day...adoiiii lamanya tak dapat jumpa dia..ermmm...baby i gonna mish u like crazy..hope u fine and take care urself...dun noty2 taw...love u so much

Thursday, August 14, 2008

How i feel?

to my,cyg,my luv,my ANGEL=Miji.this specially dedicated to u to say dat im sorry for everything i've done..didn't mean to hurt your feeling.. all i want is to see u happy, u such an ANGEL for me..U light my life. n i wanna loose u. my luv for u is eternity, no matter wat people said.. but nothing cant compare that, i was born to make u hepi. n i want u to know how much that i care about u.. sorry if i turned ur life upside down.. im sorry cyg..i want u to be happy. in other words i want us to be happy..i believe in u i wanna loose u..u r mine..and i beloong to u..you are the one and the last..i'll be ur side whenever u need me.=)

Tuesday, August 12, 2008

Fashion shoot at Heritage Station Hotel



Today shooting fashion kat Heritage Station Hotel, KL. Sementara menunggu model siap make up, leh aku layan tenet jap kat sini. Huhuhuhu...kat hotel purba neh ada wifi taw...ermm...layan lagu sambil menaip...photografer duk setting kamera n lighting...budak pratikal tengok jer? ceh!!!!..tlglah wehhh...apa lah aku mengarut neh...sebenarnya aku bosan menunggu..Ok, fashion kali leh konsep perkahwinan...so, adalah pakaian tuk wedding..baju koleksi Man Kajang n Noor Arfa Batik...watch out later...

Monday, August 11, 2008

Mahu saja menjerit

Kadang-kala aku terfikir mahu saja berhenti kerje. Setiap hari, kerja tak pernah habis, lepas satu siap, masih ada yang menunggu, ditambah pula yang baru. Sehingga tak tahu yang mana satu mahu disiapkan. Kepala jadik pening...kalau boleh aku nak menjerit kat dalam ofis tu biar satu ofis tahu...Arrrrrrrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!...penat wehhh, tension,,,leh giler. Sambil mulut muncung (bak kata memeber sebelah) boleh diikat mulut aku neh....argghh pedulikan..aku nak siapkan kerja neh...dah..dah..dah malas aku nak melayan....

Terlewat....

adoii...lambat ke tempat kerja...dah lah kerja banyak oiii....terpaksa amik 2 jam lewat...kwang kwang kwang..gara2 salah faham...

Sunday, August 10, 2008

Minggu yang sibuk

Penhujung minggu lepas, kesihatan aku tidak mengizinkan. banyak masa aku abiskan dengan berehat. Pergi ofis pun terpaksa MC. Kerja yang berlambak masih belum disiapkan. Ayoo...Biarpun dateline 21hb ne..tapi kerja, shooting and kursus yang tiba2 ada membuatkan aku kekurangan masa nak siapkan kerja. Adoiii...bermula esok (isnin 11/8/08) aku akan bz. Sebelah petang aku ada shooting kat subang jaya. Spa untuk pengantin lelaki..oh yer isu okt memaparkan isu perkahwinan..banyak benda lelaki kena tahu pasal perkahwinan ne...jangan tahu nak kahwin jer..persiapan kena buat...lepas tu abis kerja aku kena ke Kl lak amik baju kat noor Arfa Batik...alkisahnya pakaian tu untuk shoot fashion kat Heritage Hotel, Kl besoknya..ermmm..lusa lak ada kursus satu hari..malam ada event kat carcosa negara...rabu..ada asgt menanti ..matilah cam neh..bila masanya aku nak siapkan artikel...ermmm neh tak tahu lagi bila nak shoot cover lak...cover boy pun tak tahu sapa lagik...ayo...tak cukup tangan lah nak buat sesorng neh....sabar jer lah..namanya kerja...anyway..aku boleh handle sorang....bukan tak mahu mintak tlg bebudak maskulin lain, masalahnya diaorang pun banyak kerja nak buat...pendek kata minggu ini aku akan bz ..bz ..n bz....huhuhu nak kejar dateline sebelum 21hb,, coz 23 - 25 ke cherating tuk Brain storming team maskulin....berapa kali nak brain storming neh...doa2kn aku siapkan kerja cepat n kesihatan tak terganggu...

Saturday, August 09, 2008

Kesihatan Tidak mengizinkan

Hari ini aku terjaga awal pagi. Sakit gigi dan kepala masih terasa. Aku tak larat nak bangun, lalu sambung tidur. sedar2 jam 2ptg. No body at home, aku keseorangan. Arrr....kepala terasa begitu sakit...berat...nak pitam pun ada....lepas mandi aku sms oda, nak pi umah dia kat brickfields, berehat kat umah dia. Aku tak tahu nak buat apa...just rehat n on9, updated my blog jer...arr..gigi terasa sakit lagi...kepala pun sakit....rehat jerlah..

Friday, August 08, 2008

Ada apa pada 8.8.08

Ramai umat manusia di dunia menantikan tarikh yang dianggap keramat dan bermakna ini. angka 8 selalunya disimbolkan sebagai nombor paling ong....itu kepercayaan orang cina. Tapi betul, 3 angka 8 begitu simbolik. pada hari ini, sukan olimpik bakal dirasmikan. Tidak kurang juga, ramai mengabdikan tarikh ini untuk mengikat tali pertunangan, pernikahan dan tidak kurang juga mengadakan majlis tertentu. Bagi aku, hari ini seperti juga hari-hari lain. Tiada bezanya. Mungkin bagi org lain, hari ini begitu bermakna, tapi aku menderita. Semalaman dan hari ini, aku derita sakit gigi. Macam2 ubat sudah dimakan, namun tidak juga hilang. Aku ke klinik, doc just bagi ubat. Check pun main2....makin sakit aku dibuatnya. Nak tak nak, ari ni aku terpaksa amik MC. Tak tahan sangat kesakitan yang aku hadapi. Tentunya korang semua sedia maklum, sakit gigi memang memeritkan. Sampai ke saraf otak sakitnya. Serba kerja tak menjadi. Aku tak tahulah sampai bila kesakitan ini terpaksa ditanggung..harap2 cepatlah sembuh. Aku dah tak tahan...sekarang aku terpaksa berlapar. Nak makanpun tak dapat...adoiii.....tlglah aku.....gigiku meragam...

Wednesday, August 06, 2008

My family...

Setelah sekian lama aku tidak menjejakkan kaki ke Universiti Malaya, tempat aku menimba ilmu kira-kira 5 tahun lalu, hari ini sekali lagi aku ke sana. UM tak banyak berubah, Dewan Tunku Canselor (DTC) masih seperti dulu...selepas kebakaran yang tak terduga dulu, DTC diindahkan dengan perhiasan lebih menarik, namun masih mengekalkan nilai estitetikanya....pokok duit2 menjalar memenuhi segenap dinding bangunan yang hampir beratus tahun usianya...
Seperti biasa setiap tahun, apabila adanya konvoksyen, maka berpusu2lah lautan manusia memenuhi hadapan DTC. Family, kawan2, suadara mara, gf, bf, tunang, isteri, suami, anak menunggu para graduan di dalam dewan dengan perasaan bangga. Hari ini, perasaan itu juga aku rasai. Adik ku Zura, telah tamat pengajiannya di bidang Saujana Muda Kaunseling. Meraikan kejayaannya adalah family ku. My dad, sis, adik2 n anak suadara semua di sini. Tersenyum dan gembira.
Perasaan mereka itu membuatkan hatiku tersentuh. Aku tiba-tiba mengenangkan ibu yang sudah hampir dua tahun meninggalkan kami semua. Dulu, di tempat yang sama, ibu dan ayah datang bersama meraikan aku. tapi kali ini, ibu tiada bersama. Aku lihat ayah yang semakin tua. Kakak sulung bersama anak2nyer, yaya yang sulung, baby dan aidil begitu tabah menghadapi hidup ini walaupun terpaksa membesarkan anak2 seorang diri. Kakak kedua sekarang begitu sibuk dengan kerjanya di Johor. Esok dia sudah terpaksa pulang meyambung kerjanya. Adik ku Amri, baru pertama kali menjejakkan kakinya ke Kuala Lumpur. Katanya lebih senang tinggal dan bekerja di kampung. Menemani ayahku yang sering sendiri di rumah tanpa ibu. Adik bongsuku Azwan, dia semakin matang. Pada usia 21 tahun kini dia sering saja berjauhan daripada family. Sejak usia 12 tahun dia sudah pandai berdikari. Perjuangannya belum selesai, Insyallah dua tahun lagi dia akan mengenggam segulung ijazah seperti kakak2 dan abangnya.
Ibu, sejak pemergiannya, aku masih menganggap dia tetap ada di sisi kami semua. Kadang-kala apabila terkenangkan ibu, aku menangis sendiri. Belum sempat aku membalas jasanya selama ini.
Aahhh...aku mengeluh, sambil cuba menutup mataku yang mula berkaca. Aku tidak mahu family tahu apa yang aku rasai saat itu. Aku cuba beralih pandang ke arah laungan sorakan para mahasiswa UM yang meraikan senior2 mereka. Sekali sekala aku tersenyum juga melihat kegembiraan adiku zura. Biarlah dia lepaskan rasa gembira dan seronoknya bergelar graduan. Tak lama lagi dia bakal menempuh alam pekerjaan pula. Sejenak kami bersama satu keluarga merakam gambar kenangan. Sudah lama rasanya tak bergambar bersama2. Perasaan gembira aku rasai. Aku bersyukur memiliki keluarga yang begitu bahagia. Kini, mereka semualah yang memberi kekuatan kepada aku untuk terus hidup dan berjaya dalam bidang yang aku ceburi. Aku tidak sanggup kehilangan mereka. Biar hidup kami tidak semewah orang lain, namun kebahagian adalah milik kami. Bagiku my family adalah segala2nya.

Hari ne cuti....

Today off day...cuti ganti bertugas on saturday lepas. Masalahnyer kerja kat ofis belambak, tapi nak gak cuti. Bukan saja2 nak cuti,sebenarnya aku nak pi konvoksyen adik aku kat UM....emmmmmm teringat masa lalu ketika aku konvo di dewan tunku canselor 2003. Kini giliran adik aku lak...to my sis congratulations.....love you.

Tuesday, August 05, 2008

The return of maskulin party

Diana pun hadir...

persembahan 6ixth Sense gempak abis...

DJ Nas-T hangatkan suasana

salah satu games yg mencuit hati

kek sponsor
Sesi nyanyi n potong kek

Last saturday-2/8/08- Maskulin adakah party ulang tahun ke-7 kat The Ship Bukit Bintang. Dengan theme Beach, party ni bukan sahaja nak meraikan 7 tahun dipasaran, tapi sebagai tanda penghargaan dan berterima kasih kat client2 kitaorang, penaja, selebriti, media n paling utama our readers yg tak putus2 bagi sokongan. Party yg bermula jam 4pm dan berakhir kira2 kul 9 mlm tu dimeriahkan dengan beberapa acara. Antaranya games yang kelakar giler, persembahan artis...6ixth Sense memang gempak beb. Nas-T lak tujuk terror jadi Dj..ramai gak arr yg datang party kali ne...budak2 PLM dtg dgn stail mengikut tema. depa memang cool, tak kurang gak artis2 yg dtg..antaranya Norman Hakim, Jehan, Tony Eusyof, Diana Dinelle, Intan Lidyana n kevin, dan ramai agi lah. Ni antara suasana ketika party tu.

Kasut baru

This shoe i bought it at Pull & Bear, Pavilion KL. Harga asal RM299..bila dah sale harganyer jadik RM129.90...dah lama berkenan kat kasut neh. Alang-alang aku ke Pavilion ari tu, aku beli terus. Aku suke colornyer...tapi satu jer yg tak suke arr..this shoe keras. tak berapa nak selesa bila berjalan. Kasut neh beli ngan baby aku..dia pun suka ngan shoe neh....


sesak di Lrt KLCC

Ahad lepas, aku naik Lrt dari Stesen KLCC ke KL Sentral. Mak oiiii...terkezut den..ramai benor org kat stn tu. Almaklumlah PC fair katanya kat KL Covention Centre. Lama gak ler aku duk berdiri and menunggu train kat situ. Cam suasana nak balik kampung ja...bau masing2 tak yah cakap ler...

Monday, August 04, 2008

Hari minggu ku

Sabtu dan ahad. Biasalah, bagi yang cuti, cutilah, bagi yang kerja terpaksa kerja. Samalah jugak ngan aku. Sabtu (2/8/08), aku terpaksa keje. Sebabnya, kami di majalah Maskulin adakah The Return of Maskulin Party. huhuhu...sambut anniversery ke-7 sekali. Dari jam 12thari sampailah 9mlm aku bekerja. penat..tapi aku happy because my baby ada temankan. Semlm pulak, awal2 aku dah terpaksa bangun, penat hari sabtu belum lagi hilang. sebab aku bangun awal, tuan rumah nak dtg betulkan lampu bilik yg dah lama tak bernyala. Sekarang semua beres. Kira-kira jam 1pm, aku kuar dengan my baby. Jarang selama itu kami bersama. Entah macam mana semalam kami kuar, x plan2 pun tetiba jer terasa nak main bowling..pegilah main kat Ampang Point. kami berdua jer..kelakar giler...huhuhuhu. Abis tu kami jalan2 lak ker KL sebelum dia minta temankan dia balik kolej...seharian bersama my baby aku rasa happy sangat...