Wednesday, October 08, 2008

Mamma Mia Memang besh!



Semalam, lepas balik dari kerja, seperti biasa aku and my colleagues and my baby lepak kat KL sentral. we had some food there before proceed to Mid valley nak tengok wayang. Cerita apa? Hah neh aku nak citer kat korang sume. Aku, my baby, marini, oda and abg kamali tengok citer. Film muzikal yang aku boleh katakan memang besh! brilliant and of couse para pelakon yang sempo tetapi menghayati watak sehingga kami sume boleh megesat air mata di pipi. Dari awal cerita, penonton dihidangkan dengan alunan muzik dan lagu kumpulan ABBA. Mengim bas kembali zaman aku sekolah dulu. my dad sangat sukakan lagu2 kumpulan ni. sampaikan aku juga boleh menghafaz beberapa lirik lagunya. Penangan lagu2 ABBA sememangnya menghidupkan jiwa 70-an. hahahha....berbalik pada filem MAMMA MIA! yang diatayangkan kat panggung sekarang, aku bagi filem ni 4 bintang. Garapan cerita menerusi bait2 lagu begitu indah. Lakonan berkesan beberapa pelakon seperti Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan SkarsgÄrd, Christine Baranski, Julie Walters, Amanda Seyfried dan Dominic Cooper menghidupkan jalan cerita di sebuah pulau indah di Greece ini. HUh! setting memang cun habis. Bak kata my fren Oda, cam Vogue Living! memang betul..korang tengok sendiri filem ni.kalau aku cerita kat sini tak syok lah kan..bagi yang tak gi tengok agi tu. aku cadangkan korang tengok. Memang besh!!!!

12 comments:

excavator for sale said...

very cool.

articulating loader said...

i think you add more info about it.

caterpillar loader said...

sure, why not!

mini excavator parts said...

very cool.

hyundai excavator said...

very clever.

skid loader attachments said...

thats amazing story.

excavator rental said...

i think you add more info about it.

used excavator said...

i think you add more info about it.

compact excavator said...

what happened to the other one?

deere excavator said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

wheeled loader said...

not bad.

Nad Eusoff said...

cam best jek..
biler la nak p tgk nih..
hish