Tuesday, June 30, 2009

Mengimbas kenangan...

Last weekend...selepas aku attend kenduri kahwin my fren kat Pantai Dalam, aku gi Jaya One section 17, PJ..huhuhuhu...dah lama x ke situ..dah banyak perubahan kat sec 17 tu. Lepas tu entah macam mana, aku terasa lak nak masuk Universiti Malaya, tempat aku mengabdikan diri untuk segulung ijazah...hampir enam tahun telah aku tinggalkan universiti kesayangan ku tu. kesayangan ker? hahahaha..sayang lah gak....kalau x belajar kat situ...xdalah kot aku kerja di bidang sekarang...UM meninggalkan banyak kenangan sepanjang aku bergelar pelajar..3 tahun di fakulti Sastera, di jabatan pengajian media.... that time memang besh giler arrr... tapi time tu gaklah xsabar2 nak keje. ...Nak dijadikan citer...dah pusing2 UM tu, aku pergi lak ke kolej kediaman aku.... Ten College atau Kolej Tun Ahmad Zaidi...wah banyak cerita dan kenangan terpahat di sini...dan dalam tempoh enam tahun, banyak perubahan yang berlaku kat kolej tu..rindu giler...pelbagai kenangan yang dilalui dulu terimbas kembali...Aku kira agak aktif jugaklah kat kolej tu. Sebab tu leh duduk kolej sampai final year.....huhuhuhu...keunikan pada kolej neh??....korang tengoklah seni binanya...ala2 rumah kat sarawak...sah2 lah kolej ne tajaan kerajaan negeri sarawak...hehehehe....so, kat bawah neh some picture yang sempat aku snap....sebagai kenangan.


Hah...kolej ke-10, kolej kediaman aku duduk....kalau sapa2 yang duk kat sini, pasti tak mahu lepas peluang untuk bergambar...jadi kenangan katanya....aku ada gaklah beberapa keping gambar yang pose kat sini. BIla tengok balik pic tu..aku gelak sendiri...diriku dulu agak skema....
Hah...inilah gelanggang tempat menlakukan aktiviti petang2 dan waktu xda kelas. bola keranjanglah, futsallah...ehh....main kejar2 pun kat sini gak. Huhuhuhu....Korang tengok bangunan kuning tu? hah itulah asrama lelaki...aku pernah stay kat bilik di tingkat paling atas...can see very da nice view...hahahahh...

Yang neh pulak bangunan pentadbiran kolej...cafe, bilik komputer, macam2lah ada kat bangunan neh..semuanya untuk kemudahan para pelajar..kat sinilah juga segala aktiviti kolej dijalankan..ingat lagi kena wat persembahan dikir barat kat pentas utama...maaflah pentas utama tak dapat aku nak snap...


Hah! neh dia tempat yang menjadi lokasi paling besh utuk lepak..SLOW ROCK CAFE....bukan hard rock cafe key..gerai makan yang dulu diusahakan oleh pendikir barat terkenal Halim Yazid ne memang sangt famous dulu...time aku masih di situlah...waktu petang, malam and kalau bulan pose tu...kat sinilah aku n kwn2 bersahur..huhuhu masakan sangatlah sedap...kalau korang tanya budak2 UM yang belajar/masuk tahun 2000-2003, pasti tahu cafe neh..sekarang aku tak tahulah kafe ne masih beroperasi ke tak..adakah Halim yazid masih menjadi ownernyer...time aku pergi cam bersepah jer aku tengok...apa2 pun Slow Rock Cafe meninggalkan kenangan terindah bersama kwn2 sekolej....

Thursday, June 25, 2009

How i feel?


Confusing....all wrong....loving....missing...depression...and loosing!

Wednesday, June 24, 2009

Saja-saje bergambar....

Argggh..aku dalam keadaan tension hari neh...ingat keje sume dah selesai...but then..makin bertambah lak.Client last minute bagi bahan tuk buat write up.Selalunya akulah orang yang bertanggungjawab wat write up diaorang neh...Tadi..tension nyer pasal..aku masuk studio jap..tengok2 sesapa buat photography...aku tengok Nana (datuk Sri Siti) amik gambar..katanya nak test lighting..dia suruh aku jadi model jap...so apa lagi...aku posing maut kat situ...hahahahaha..hasilnya... it's me..bukan mana2 model nyer.. How do i look in photo?
+
+
+
menyibuk jer...time aku nak bergambar, time tu lah masuk msg...

Bergambar bersama team

Dah lama kami, team MASKULIN tak bergambar bersama. Baru-baru ne, sume magazine team ada photoshoot for greeting card..tak terlepas team MASKULIN gak...setiap magazine ada concept tersendiri..kami, simple yet clean and glamour....ehh glamour ker? hahahha...so, ini hasilnya...biasa2 saja..
Inilah team MASKULIN....kami berlimalah yang bermati-matian menyiapkan MASKULIN setiap bulan...dr kiri Pa'an (selaku graphic artist, Wan Mahani (editor), Leezard (writer), Izwa (asst.editor) and me (also writer arr).
Sekali-sekala bergaya sakan..heheheh..jarang aku pakai suit lengkap cam neh..ok tak? awat muke aku cam nak nangis jer..hehehehe..

Wednesday, June 17, 2009

August 09 Photoshoot

Last 10 June 2009- Is cover shoot with Fizo Omar, new actor and bekas pemenang tempat kedua Hero Remaja 2008. Concept/issue for August more fresh and healthy.Based on Fizo lifestyle and personality, we think Fizo is suitable candidate to be featured in the cover...hahahahhah. So, here behind the scene photos taken by Abang Nan, our make up artist. You guys rasa..Fizo ok tak jadi cover Maskulin? Pls do comment...

This time Fizo terpaksa menahan body dari tenggelam dalam air. Dia guna kekuatan perut...terketar2 dia time tu...sabar Fizo...sabar...


Nak sangat efek air jatuh ke muka, akulah yang tuangkan air ke atas kepala si Fizo neh..berkali2 ulang sampai merah mata si Fizo. Kesian dia, tapi kejesama yang diberikan sangat memuaskan. Keje ngan Fizo korang tak perlu risau....he so nice...

Aku memberikan arahan untuk Fizo berikan pose terbaik. Si Leezard tgk jer ekk? cam mandur jer ko neh. This shoot ada yang menarik...susah gak arr nak pilih yang terbaik.

Epul..memang photografer kesayangan aku. Dia memang berikan effort 100% pada kerja dia. Senang, rajin dan banyak bantu aku dari segi photography. Yang paling aku respect dia neh..tak takut malah tak hiraukan keselamatan dia sendiri. Korang tengoklah dia berdiri atas palang besi tu..Aku cakap dia..hati-hati Epul. * Kelihatan si Paan (baju merah) our graphic artist, Ayie selaku asst. photografer and Leezard lagi.

Hati-hati Fizo. Posing, posing gak jangan terjatuh sudah. Kedalaman air tu mencecah 12 Meter.





Tuesday, June 16, 2009

HARI YANG BIASA2 SAJA

Cam mana i want to start this...?arhhhh...i start from the early morning....wake up seperti biasa and get ready go to work.Leave home around 6.40am...damn early..itulah rutin hari-hari aku. Kena cpt coz jalan pasti jam..budak2 skolah dah start klas kan....b4 that...dah lama aku tak text to someone yang pernah jadi so special 4 me...just wish good morning and hope dia sihat and happy alwayz with new love...sedihkan...dia dah pun ada cinta baru. asal bahagia lah ko ngan orng baru...

Menjelang thari...aku gatai tangan tekan nombor dia...nak ckp ngan dialah kononnya...but then berpuluh kali call tak berangkat...dia neh betul2 dah xnak kwn langsung ngan aku ker?....mmg aku rasa sedih gak arr....how come dia leh lupe aku cam tu jer. oklah...sudenlly time im do my work, dia wat misscall.knp aku call tadi x nak angkat...terpaksalah aku call blik.Coz nak jaga hati dia aku tahan kemarahan....bukan marah but geram giler ngan sikap dia...mcm2 alasan x kukuh langsung dia bagi....up 2 u lah....but...apa2 pun aku rasa lepas rindu coz leh ckp ngan dia even just for a while...so, u dah nyatakan yg u in love with ur fren sendiri....oklah...aku dah xmahu kacau ur life..mmg jodoh kita xpanjang and i admit that it was my fault...I dun think so...hahahaha... just forget it!!!!

I dunno what i'm doing actually....sepanajang hari kat ofis i done nuthing...hahahaha, malas and bengap giler nak start keje...So, aku just on9 jerlah...Imo.im ..chat with kwn2...aku ada chat with my new fren...dah kenal almost 1 month...kwn kpd kwn aku juga...kesian dia ada mslh skit....so dia luahkan lah kat aku...katanya dia dalam dilema....tersempit...nak keje part time terikat ngan kontrak company tmpt dia bernaung..nak tunggu job from the company...haram xdpt...lagi sedih bila dpt tahu yg kwn2 satu company ngan dia dpt lebih byk publisiti drp dia.mana x sedih kan...owh yer..kwn aku neh baru jer nak berjinak2 jadi penyanyi.Aku nasihat jerlah dia supaya bersabar...apa yang berlaku pasti ada hikmahnya...bersabar dan pasti ada yang lebih baik akan tiba nanti...aku nak tlg pun...yerlah aku cuba bantu semampu mungkin... sore u mmg besh arrr!!!

Aku stay ofis till 5....lepas tu aku trus cabut pergi asgment kat Pavilion...ada boutique lunch..TUMI...jenama beg dari USA....aku sampai awal...so aku gi lah butik Michale Shu dulu...jumpa n choose baju for team photoshoot on tis friday.Hahahaha...senang hati coz baju2 yang aku nak ada and sume dapat sepasang sorang.Tunggu hasil photoshoot nanti....very da glamour you!!! hahahah...thanks to Michale and his assist. Bob...(orang kurus kering tapi dipanggil Bob, x kena langsung).Lepas tu aku pegi lah Pavi...yang skit hatinya nak menunggu punyalah lama...dahlah x diberi kerusi...lenguh bukan main kaki aku neh..menyumpah2 jer...bila dah start kejap jer dah abis....selalu cam tu kalau event cam tu.....neway...plan nak lepak ngan chef mad kat mamak dkt umah aku terpaksa di 'cancel'kan..yerlah dah lewat aku masih di situ...balik2 umah dah kepenatan oooooo.....Aku up dated blog ne sebelum mandi...kuikuikuikui.

Monday, June 15, 2009

HARI BERSAMA KELUARGA

Dah lama rasanya x bersama dgn my housemate yang hensem2 neh...smlm...semua ada kat rumah.Kiranya hari sekeluarga lah...biasanya kalau hari minggu, Sharm xda kat umah.selalui outstation, keje dia...man ngan khairil lak, kalau x duduk umah...diaorang selalu kuar. Tinggal lah aku seseorang kat umah.Aku mmg jenis malas nak kuar kalau weekend.better duk umah berehat and wat xtvt aku paling gemar....ZZZZzzzZZZZzzzzzzz......huhuhuhu...Nak jadi cerita, semalam, kami berempat gi makan bersama kat tempat biasa...kat Desa Pandan...lepas makan kami gi mcD gi beli ais krim...kebetulan sebelah McD tu ada kedai barangan elektrik.
"Alang2 dah kat kedai jual peti ais, jom kita gi tgk...."kata sharm. Yerlah dah lama giler kami serumah plan nak beli peti ais...dah setahun setengah ari tu baru lah kami beli...huhuhuhu...booked and pay deposit dulu...maybe next month peti ais tu dah ada kat umahlah...hahahahha..persediaan utk bulan pose katanya....tgklah lepas neh mesti penuh mkanan kat dlm peti ais tu...kawan2 jom kita membazir duit beli ais krim.


Ne lah housemate aku yang ganteng2...si baju hitam is Man, baju putih Kerel and blue t is Sharm...mereka ini lah yang selalu membuli aku kat umah...masing2 keje hebat....power rangers sumenya...hahahhahha
Hah..nelah peti ais yang bakal ada kat umah bulan depan..huhuhuhu....yang herga RM699 tu jerlah..simple2 jerlah.asalkan leh letak lauk pauk....xlah basi cam gitu jer....Aku serender kekwn..kalau korang beli sayur, lauk nak mask...aku tlg potong bawang jer....tak reti masak....hahahh

Sunday, June 14, 2009

Mencari kedamaian dan ketenangan

Rasanya dah lama aku tak bercuti...keje..keje...keje....skrg tambah ngan macam2 masalah dlm hidup...aku rasa tiba masanya aku perlukan rest....ketenangan dan kedamaian.Aku nak tenangkan jiwa dan berserabut...ikutkan banyak plan...nak cuti kat pulaulah...gi langkawi lah...tapi entah knp..aku selalu je pilih tempat neh kalau nak bercuti...Cherating, Pahang. Dah beberapa kali gaklah aku ke sana, tapi aku x pernah bosan....bagi aku cherating is the best place holiday....nice beach..tak tahulah korang sume....bagi aku, Cherating menjadi tempat percutian wajib...aku suka kedamaian dan keindahan pantai kat sana.Mengembalikan kenangan masa kat kg dulu...so, aku ingat early or end of July nie aku nak ke sana lagi...nak rehatkan minda n jiwa aku yang dah lama tertekan.Maslahnya sekarang, aku nak gi ngan sapa? huhuhuhuu...sorang pun sorang lah....dulu masa tgh bahagia, aku ajak gak si dia bercuti ke sana...tapi skrg...aku ngan dia cam dah x sehaluan...so sesapa nak bercuti ngan aku angkat tangan? huhuhuhu...


Salah satu chalet yang ada kat Cherating...suasana memang mendamaikan...aku suka tempat2 cam ne...back to nature katanya...minum air kelapa...tidur dihinggapi nyamuk..dan pastinya udara malam yang segar dan mendamaikan.
Saat yang sememangnya x mahu dilepaskan apabila berada di Cherating....dari kejauhan menyaksikan matahari terbenam. Langit yang biru bertukar menjadi jingga...pasti terasa kesyahduan di kala ini...huhuhuhu jiwang lak aku...

Tidak dinafikan, pantai Cherating luas dan cantik....x hairanlah pantai ne selalui di jadikan lokasi untuk surfing....teringin gak nak cuba...Cherating tunggu ketibaku nanti...huhuhuhu
* Kepada pemilik photo di atas harap maaf.Saya mengambil photo2 anda tanpa kebenaran. Photo di atas sekadar gambar hiasan. Harap maklum.

Weekend yang damai dan sendu...

Xnak ckp apa2 psl pagi neh..coz aku lambat bangun...hahahha weekend is my day...tidow...tidow and sleep till the sun memacar ke muke aku...owh yer...tingkat bilik aku mengadap betul2 kepala katil..n of coz kalau matahari naik, mesti pancar kat muke aku...damn!!!! jadi tuk tidka menganggu tido aku yang cam kucing tu...aku tutuplah ngan langsir.hahhaha...
Entah x tahu nak wat per..on9lah keje aku...mmber ada ajak gi umah makcik dia coz anak mak cik dia kahwin...smlm aku dah pegi masa majlis berinai...xkan nak gi lagi ari neh...segan lah...mmg aku segan!!!!...so, aku amik keputusan...xgi kot...maaf arm....x gi.

AKu bukak satu blog....baca apa2 yang tertulis kat blog tu....biasa2 jerlah..tapi kan, aku sgt tersentuh ngan lagu dlm tu...YOUTUBE..tajuk lagu tu Broken Strings...arrggghh nak menangis rasa dgr lagu tu... bdk laki mat salleh nyanyi smabil main piano...adoi..besh gilak lagu tu n of coz lah ada kena mengena ngan aku skrng neh...ati touching giler...

Mak oii..aku lum mandi agi rupanyer.....rokok..rokok..rokok..kehabisan....

Wednesday, June 10, 2009

Am I a Psycho?

OMG.....what happend with me? i can't explain it, but just one thing make me be like this...all about FUCKING LOVE....yes! FUCKING.....

Wednesday, June 03, 2009

MASKULIN OGOS 2009--- AKAN DATANG!

JANGAN KETINGGALAN UNTUK MENDAPATKAN MASKULIN ISU OGOS 2009. PAPARAN MENARIK BULAN OGOS, BAJET FESYEN YANG PERLU ANDA TAHU, KENALI COVER BOY KALI INI, SUHAIMI@MILLER, MODEL DAN AKTOR YANG MENCIPTA NAMA DI INDONESIA.NANTIKAN KEMUNCULANNYA TIDAK LAMA LAGI.

Tuesday, June 02, 2009

LOVE...LOVE...LOVE NO MORE?


I love you

Ti amo


Wo ai ni

Saya cinta pada mu

Je t'aime

Monday, June 01, 2009

KASIH SAYANG....



Lihatlah kasihnya haiwan sesama haiwan. Walaupun Anjing ne tahu, anak-anak yang disusuinya itu bukan sepertinya, tapi anjing ne mengerti akan kasih sayang. Sepatutnya kita manusia harus ada sifat seperti ini. Jangan anggap bukan anak kita, kita tidak perlu untuk bersusah-payah. Kita makluk Tuhan.

Transformers: Revenge of the fallen



Tak sabar nak tengok filem yang dijangka paling hebat 2009 ne. Yang pertama dah tgk..so, nak tgk yang kedua lak...giler hebat film arahan Michael Bay ni. AKu nak gi tgk dengan seseorang yang hargai aku. Ada sesiapa yang hargai aku tak? aku akan ajak tgk sama.....aku belanja tiket ngan pop corn sekali...