Sunday, June 14, 2009

Mencari kedamaian dan ketenangan

Rasanya dah lama aku tak bercuti...keje..keje...keje....skrg tambah ngan macam2 masalah dlm hidup...aku rasa tiba masanya aku perlukan rest....ketenangan dan kedamaian.Aku nak tenangkan jiwa dan berserabut...ikutkan banyak plan...nak cuti kat pulaulah...gi langkawi lah...tapi entah knp..aku selalu je pilih tempat neh kalau nak bercuti...Cherating, Pahang. Dah beberapa kali gaklah aku ke sana, tapi aku x pernah bosan....bagi aku cherating is the best place holiday....nice beach..tak tahulah korang sume....bagi aku, Cherating menjadi tempat percutian wajib...aku suka kedamaian dan keindahan pantai kat sana.Mengembalikan kenangan masa kat kg dulu...so, aku ingat early or end of July nie aku nak ke sana lagi...nak rehatkan minda n jiwa aku yang dah lama tertekan.Maslahnya sekarang, aku nak gi ngan sapa? huhuhuhuu...sorang pun sorang lah....dulu masa tgh bahagia, aku ajak gak si dia bercuti ke sana...tapi skrg...aku ngan dia cam dah x sehaluan...so sesapa nak bercuti ngan aku angkat tangan? huhuhuhu...


Salah satu chalet yang ada kat Cherating...suasana memang mendamaikan...aku suka tempat2 cam ne...back to nature katanya...minum air kelapa...tidur dihinggapi nyamuk..dan pastinya udara malam yang segar dan mendamaikan.
Saat yang sememangnya x mahu dilepaskan apabila berada di Cherating....dari kejauhan menyaksikan matahari terbenam. Langit yang biru bertukar menjadi jingga...pasti terasa kesyahduan di kala ini...huhuhuhu jiwang lak aku...

Tidak dinafikan, pantai Cherating luas dan cantik....x hairanlah pantai ne selalui di jadikan lokasi untuk surfing....teringin gak nak cuba...Cherating tunggu ketibaku nanti...huhuhuhu
* Kepada pemilik photo di atas harap maaf.Saya mengambil photo2 anda tanpa kebenaran. Photo di atas sekadar gambar hiasan. Harap maklum.

2 comments:

Meen Zuleyka said...

nak ikut...kalau u sudi la jln2 dgn i...kalau malu berdua jer, blh ajak broken angel skali kan...ayoh

rizz said...

nk ikott holidayy haha