Tuesday, May 19, 2009

Tension, penat...oklah

Hari ne aku ke pejabat awal dari biasa. Selepas ambil Oda kat rumah dia, aku amik adik perempuan aku kat LRT Uni.dia tunggu situ, sebab katanya hari ne ada interview kat Uitm shah alam. Interview nak mintak jadik kaunselor katanya..huhuhuhu.. so, aku pegilah antar dia kat uitm tu. sampai uitm awal pagi. nak cari tempat adik aku interview pulak jadi satu kerje..yerlah, aku memang tak tahu..no idea pasal uitm neh..pusing punya pusing mencari..oda, mmg budak uitm, tapi malangnya dia pun tak tahu kat mana Kolej Mawar....patutlah kolej baru..huhuhu..last2 kami jumpe gak...lepas antar adik aku tu..berdesuttttttttttttttt...lah aku pandu kete nak kejar masa sebelum 8.30...huhuhu...

Masuk ofis and selepas breakfast...aku mmg berkobar2 nak siapkan keje yang masih berlambak...semua bahan2 aku bawak ke meja....memandangkan sebahagian keje aku memerlukan khidmat internet....keje aku jadi tergendala..gara2 internet x ada...sialan......
Aku tambah angin, transit lak xleh nak bukak....cissssssssss!!!!!! sebelum aku suruh budak IT, tgk2 serve kat pc aku tu...aku dah hampir siapkan story....aku SAVE!!!! sebelum mamat farish tu betulkan apa masalah komputer aku tu...(deskstop zaman tok kador dulu)...lepas farish betulkan sume...aku bukaklah balik folder story tahu.....punyalah aku terkejut and naik hantu..bila story hilang entah kemana....bengang tul!! dahlah banyak keje lagi aku perlu bereskan...aku xleh nak buat apa dah..blank...geram...buat kepala otak aku serabut.....dahh......tunggu jerlah samapi bunyi siren (macam keje kilang jer)...makan thari berbunyi....tengah hari makan kat luar dgn Yana, Oda, Ika and Meen (Tahniah meen krn baru menjawat jawatan editor baru majalah media hiburan)


Lepas break...rehat jap n pi solat....lepas tu aku ada photoshoot kat produk kat studio...byk produk and aksesori yang perlu aku bereskan.....masa kat dlm studio tu....time yang sama ada lak photoshoot majalah remaja dgn si Dafi AF...pastu ada pulak sekumpulan talent baru...aku rasa sibuk giler kat studio tu...semakin pening kepala aku dibuatnya....lepas shoot aksesori di table top....aku mintak photografer shoot pakaian lak....apa yang aku sedikit tak puas hati...apabila masuk lak reporter lain...nak shoot produk jugak...ayooooooooooooo!!!! dah..ko shoot dulu lah..sikit jer kan?oklah sikit....aku bagilah diaorang shoot dulu....tunggu punya tunggu...aku ingat mmg sikitlah tapi banyak....last2 aku kuar studio nk lepak kat luar isap rokok....lepas sume dah abis kuar..aku smabung shootlah.....

Duk asyik shoot...tiba2lak...ramai yang masuk studio...sorang dua mcm familir.....meen ada sekali....rupe2nya ada lagi photoshoot yang bakal dijalankan...kali ne dengan media hiburan....mizie, nak gune studio...ada shooot ngan erra fazira...siap ngan krew production lagi...entah diaorang neh nak buat apa pun aku x tahu...so...aku mintaklah photografer aku shoot cepat2....sambil keadaan begitu bz dgn photografer2 lain duk setting lighting untuk photoshoot ngan erra....lama erra menyepi...dia bukan tenggelam dlm industri, but bercuti coz diakan baru dpt baby...huhuhu..apa yang aku tgk...perubahan fizikal erra ketara.....erra yang dulu jelitawan kurus raming kni...badannya tengah berisi...maybe bcoz beranak kot?..apa2lah....selepas sume selesai aku sambung wat keje..malangnya internet masih lagi down....argggggggggggg...keje aku x siap gak...aku tnggu jam hampir kul 8pm.....baru aku berkemas and balik umah lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......penat dowh!!!!!




1 comment:

rizz said...

ala sian die hehehe..btw rizz tringin nk keje studio photografi ni:p