Tuesday, September 01, 2009

BERBUKA PUASA DI BASIL, BANGSAR

When? 31st August 2009, 6.30PM
Where? BASIL, Bangsar Village

Yesterday, me, Ika, oda and my housemate Sharm berbuka pose kat Basil, Bangsar Village, restoran masakan Thai. Pada mulanya ramai yg nak join, Rini, Ayu n sharm fren, but they all cancel last minute...so, kami berbukalah 4 orng sekawan di situ...ramai gak orng kat situ..heheehhe..alhamdulliah masakan kan sini menepati citarasa berbuka...sedap dr Paddington House Pancake tu..huhuhuhu....western n asian cruisine....aku prefer asian...memang kalau dah tekak Melayu katakan...so, here aku sertakan gambar2 yang sempat disnap menggunakan baby baru Sharm (Ramadan namanya).....


Tak ada sudu, takderlah garfu....betul ker? tapi bagi aku xkisahlah ada ker xda ker sama saja. Makanan yang kena guna sudu garfu....sku gunalah...tapi lebih prefer makan ngan tangan..tgk hidanganlah beb....

Sesi menunggu hidangan tiba...so, aa maa snap sana snap sini... pix atas Sharm with Ika (grey t-shirt n oda stripe horizontal)...leh tgk muka xkuasa, muka happy xsabar nak pose....aku lak over sengih....hahahah

Pembuka hidangan...kami menjamah kurma yang manisnya mengilukan gusi....Alhamdullilah dah masuk waktu berbuka...oda bacakan doa...Amin..Kat bawah neh antara hidangan yang kami order...lazat,enak dan semestinya hot...Ya rabbi...Tuhan jer tahu...

Ini Sharm yang order....Hot & Spicy minced chiken noodle (soup).....supnya memang sedap siot.....

Hah...ne pulak namanya Thai style pineapple fried rice with prawn....oda yang punya...

Sekali tgk cam mee goreng...rupa2nya stir-fried spaghetti with hot basil leaves & seafood...pedasnya sampai ke telinga terasa.....tapi sedap gua ckp lu....nak makan lagi lah lain kali....huhuhuhu..owh yer yang ne aku punya order.

Patutlah kena tunggu lama, presentationnya hebat...hah, ne namanya Thai style pineapple fried rice with chiken..xnampak ayam pun?huhuhuhu ne ika yang punya..

Ne namanya Basil spring roll....makan sesama..walau kecil saiznya...tapi sodap den ckp...heheehheheh

Last sekali....inilah menu yang sedap dan turun-temurun orng klantan atau siam....Pandan leaves chiken...lazat sehingga menjilat jari...


Time makan dan selepas makan...tgklah keadaanya...si oda seronok menikmati makanannya...kalau tgk dia makan..buat kita semua jadi selera jer....sharm dah kekenyangan tu....misi sharm tahun ne..kuruskan perut yang dah buncit katanya...hahaahaha same goes to me lol....


Last sekali...ini time nyer apa lagi merokok lah......sempat lagi posing ...heheheh...

Lepas kekenyangan kami pun jalan-jalan....next time berbuka sama lagi yer...sonok n best..

1 comment:

farish sinclair said...

happening la arm heheee