Monday, March 16, 2009

BEHIND THE SCENE COVER SHOOT

Tarikh: 10 March 2009
Masa: 10.00am
Lokasi: Pusat Ekuin, UPM

Baru-baru team Maskulin telah mengadakan photoshoot for Mei isu. Lokasi seperti yang tercatat di atas. 1st time photoshoot mengandingkan binatang dan cover boy... susah juga sebenarnya nak handle photoshoot ne. Maklumlah kuda yang dijadikan cover gak ne, tak dengar cakap. Keadaan cuaca panas memeritkan lagi sesi penggambaran yang memakan masa hampir 3 jam tu. Apa2 pun photoshoot tu berjaya dilaksanakan. So, kalau kalian nak tengok hasilnya, jangan lupa dptkan MASKULIN isu Mei09 nanti.

Inilah kaki tangan yang terlibat dengan photoshoot cover tu. Yang pakai short tu lah Ipul, our photografer. Mamat ne memang sempoi n cool. Gambar2 yang dia ambik sumenya cantik-cantik. Tak reti dah aku nak pilih. To Ipul and asst. dia Nadia, Thank you so much.
Cover boy yang menhiasi isu Mei nanti sedang posing atas kuda. Kesian Ipul yang terpaksa kesana kemari mencari angle terbaik. Kuda buat hal lak, x mahu duduk diam. Aku seperti biasa, memberi bantuan dan idea untuk Ipul dptkan shot menarik.

Uncle Khrisnan (baju merah) sedang memerhatikan kami bekerja. Gadis berbaju puple tu Nadia, pembantu make up artis...cute girl. Cuaca panas masa ne, Tuhan saja yang tahu. Aku berpeluh cam dah mandi. Huhuhuhu...

Inilah make up artis terkenal yang mendandan cover boy Maskulin kali ini. Baby Elle banyak membantu sepanjang photoshoot ne. Thanks to Baby Elle. Kamu juga sempoi. Oh, ya, time photoshoot ne, Baby Elle pun tunjuk bakat dalam photography...katanya dia nak tukar profession, nak jadik fotografer sepenuh masa....biar betul ke cik baby kite ne. Mesti korang tertanya-tanya, siapalah cover boy isu Mei nanti? Kalau nak tahu, dapatkan MASKULIN majalah kesayangan anda ini.

Ini antara shot yang dirakam oleh Baby Elle, hehehe. Aku sedang memberikan arahan pada cover boy agar lebih tenang dan jangan mengelabah dengan kuda ne...

1 comment:

rizz said...

wah2 ade kuda2 bgai mesti cntek picta nti hehee